Marmara Üniversitesi'nden "Tayyip" soruşturması

Marmara Üniversitesi'nde bir öğretim elemanının öğrencilere yönelttiği sınav sorularında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik aşağılayıcı ve yakışıksız ifadeleri kullanması sebebiyle soruşturma başlatıldı.

GÜNDEM 28.01.2021, 15:42 29.01.2021, 17:50
Marmara Üniversitesi'nden "Tayyip" soruşturması

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bir öğretim elemanının, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 40/a maddesiyle görevlendirildiği Siyasal Bilgiler Fakültesinde İktisat Bölümünde "Introduction to Economics I" dersine ait final sınavını test şeklinde hazırladığını ve öğrencileri bu test ile sınava tabi tuttuğu kaydedildi.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünün açıklamasında, final sınavında öğrencilere yöneltilen sorulardan bazılarının seçeneklerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "yakışıksız göndermeler" yapıldığının ve "öğrenciler üzerinde algı yaratılmaya çalışıldığının" iddia edilmesi üzerine ismi geçen öğretim elemanı hakkında ivedilikle idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Marmara Üniversitesi'nde "Erdoğan" şıkları!

Marmara Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisi tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik aşağılayıcı ifadeler taşıyan soruların sosyal medyada yayılması sonrası büyük tepki çekmişti.

Sosyal medyada yayılan sorularda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tayyip" şeklinde bahsediliyor, akademik camianın ruhuna yakışmayan, ciddiyetten uzak, düşmanlık kokan ifadeler yer alıyordu.

"Tayyip'e sor" şıkkı!

İngilizce ağırlıklı Ekonomiye Giriş dersinin final sorularından birinde, "Ayakkabı almak istiyorsun fakat çok pahalı. Bu ne anlama gelir?" diye soruluyor ve "a" şıkkında "ask this to Tayyip" yani "Tayyip'e sor" deniliyor.

"En iyisini Tayyip bilir" şıkkı!

Bir başka soruda ise ticaretle uğraşılan küçük bir kasabada herkesin fındık yetiştirdiği belirtilerek, "Kimin refahının serbest ticaret ile yükseleceği" soruluyor. Bu sorunun "d" şıkkında ise "Tayyip always wins" yani "Tayyip her zaman kazanır" ifadesi kullanılıyor.

Yorumlar (0)