Mardin’de küçük çocuklara nişan töreni yapan ebeveynler gözaltında alındı

Akıl almaz olay Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşandı. 8 yaşındaki bir kız çocuğu ile 9 yaşındaki amcasının oğlu aile arasında yapılan törenle nişanlandırıldı. Söz konusu skandal olayda bahsi geçen İki çocuk, yetkililer tarafından koruma altına alınırken ebeveynleri ise gözaltına alındı.

GÜNDEM 17.10.2023, 10:59 17.10.2023, 11:03
Mardin’de küçük çocuklara nişan töreni yapan ebeveynler gözaltında alındı

Doğduktan sonra beşik kertmesi yapılan R.A.’nın 9 yaşındaki erkek çocuğu ile kardeşi U.A.’nın 8 yaşındaki kız çocuğu için aile arasında nişan töreni yapıldı.

Evde gerçekleştirilen nişanda küçük çocuklara yüzük takıldı.

Sosyal medyada hızla yayılan nişan görüntüleri büyük tepki toplarken törenim büyükanne ile büyükbabanın istekleri üzerine düzenlendiği ileri sürüldü. Tepki çeken skandal görüntülerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin inceleme başlatıldı.

Valilikten açıklama

Mardin Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Kızıltepe'de yaşanan ve bazı basın kanallarıyla, sosyal medya hesaplarında yer alan "küçük yaşta nişanlandırılma" konulu paylaşımlar ve Haberlereler ilgili olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ivedilikle konunun araştırılması yönünde talimat verildiği bildirildi.

Çocuklar koruma altına alındı

Olayda bahsi geçen çocuklara yönelik ise geçici tedbir kararı alındığı bilgisi paylaşılan açıklamada, "Çocuklarımız yetkililer tarafından koruma altına alınmıştır. Konu ile ilgili başlatılan idari ve adli soruşturma devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Anne ve babalar gözaltında

Soruşturma kapsamında çocukların anneleri ve babaları emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Şüpheli ebeveynlerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Yorumlar (0)