Maden ocağı faciasının şüphelileri adliyeye sevk ediliyor

Amasra'daki maden ocağı patlamasına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin adliyeye sevk işlemleri başladı. İlk olarak maden mühendisi İ.H.M ile TTK Amasra Müessese Müdür Yardımcısı S.A.'nın adliyeye getirildiği görüldü.

GÜNDEM 31.10.2021, 13:19 31.10.2022, 19:26 Hakan Öksüz
Maden ocağı faciasının şüphelileri adliyeye sevk ediliyor

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen ve 41 işçinin ölümüne neden olan patlamaya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor. 14 Ekim günü yaşanan facianın sorumlularının tespit edilebilmesi için çalışma yürütülüyor. Dün patlamanın yaşandığı maden ocağına giden bilirkişi heyeti, bölgede incelemeler yaptı. Bilirkişi heyetine Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Baro Başkanı Ferhat Parlatır ile patlamada can veren kişilerin ailelerinin avukatları da eşlik etti.

25 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti

Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında harekete geçen ekipleri, 27 Ekim Perşembe günü şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerden 22'sinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi. Gözaltına alınan isimlerden olan maden mühendisi İ.H.M ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdür Yardımcısı S.A.'nın adliyeye getirildiği görüldü.

Faciada 41 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

Gözaltı kararı verilen kişilerden biri olan vardiya çavuşunun ise yaralanan madenci kardeşine refakat etmek için İstanbul'daki bir hastanede bulunduğu kaydedildi. 14 Ekim Cuma günü saat 18.45 sıralarında yaşanan patlama, maden ocağının eksi 300 kotunda meydana geldi. Patlamada 41 işçi yaşamını yitirdi, 11 işçi ise yaralı olarak kurtuldu.

Yorumlar (0)