TBMM'nin yoğun mesaisi başlıyor: İşte gündem maddeleri…

TBMM yeni haftaya yoğun bir çalışma temposuyla başlıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öneren teklifin görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda devam edecek. Ayrıca, öğretmenlere yönelik şiddeti önlemeye yönelik kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi'nin bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması planlanıyor.

GÜNDEM 10.06.2024, 11:27 Buse Önder
TBMM'nin yoğun mesaisi başlıyor: İşte gündem maddeleri…

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta, önemli yasama çalışmaları yoğun mesaisiyle devam ediyor. İşte haftanın gündemindeki başlıca konular:

Türk silahlı kuvvetleri personel kanunu

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda yapılan değişiklik teklifinin ilk bölümünde yer alan ilk 30 madde kabul edildi. Yeni düzenlemelerle, askeri personelin disiplin cezalarına ilişkin denetim mekanizmaları güçlendirilecek. Ayrıca, personelin kimlik ve görevleriyle ilgili bilgilerin izinsiz olarak sosyal medya ve diğer kitle iletişim araçlarında yayınlanması yasaklanacak.

Operasyonlar nedeniyle sınavlara katılamayan uzman erbaşlara ilave sınav hakkı tanınacak.

Öğretmenlik meslek kanunu

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişiklikleri öngören kanun teklifi de Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Bu teklifle, tüm eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına karşı cezaların yüzde 50 oranında artırılması öngörülüyor.

Şiddet suçlarına ilişkin hapis cezaları ertelenemeyecek ve tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılama yolu kapatılacak. Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve öğretmen adayları atamalarından önce burada eğitim alacak.

9. Yargı paketi

TBMM'ye sunulması beklenen 9. Yargı Paketi'nde, cezasızlık algısının ortadan kaldırılmasına yönelik düzenlemeler yer alacak. Ayrıca, casusluk faaliyetlerine karşı etkin mücadele için Türk Ceza Kanunu'na yeni maddeler eklenmesi planlanıyor.

Başıboş sokak köpekleri için düzenleme

AK Parti grubunda, başıboş sokak köpekleri sorununun çözümü üzerine çalışmalar devam ediyor. Kurban Bayramı öncesinde siyasi parti genel başkanları, grup toplantılarında konuyla ilgili mesajlarını verecekler.

Yorumlar (0)