Lavrov: "Batı, Rusya'ya topyekün bir savaş ilan etti"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Batıl devletler Rusya’ya karşı hibrit ve topyekün bir savaş ilan etti" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 25.03.2022, 13:51
Lavrov: "Batı, Rusya'ya topyekün bir savaş ilan etti"

Avrupa’daki siyasetçilerin, "Hitler Almanyası'nda" sık sık kullanılan "topyekün savaş” ifadesini Rusya’ya karşı kullandıklarını öne süren Lavrov, önemli açıklamalarda bulundu.

“Batı, Rusya’ya topyekün savaş ilan etti”

Lavrov, Batılı devletlere Rusya’ya yönelik tavırları sebebiyle tepki gösterdi ve şunları söyledi:

“Rusya’ya karşı Batılı devletler, hibrit ve topyekün bir savaş ilan etti. Hedefleri saklı değil, Rus ekonomisini ve Rusya'yı tamamen yok etmek ve boğmaya çalıştıklarını açık şekilde ilan ettiler." 

Rusya’nın izole edilemeyeceğine dikkat çeken Lavrov, "Dünyanın her bölgesinden çok sayıda müttefikimiz, dostumuz var." şeklinde konuştu. Lavrov, Batılı devletlerin, BM kararlarını etkilemek adına kışkırtıcı bir propaganda faaliyetinde bulunduğunu söyleyerek, "Batı haricindeki dünya devletlerinin büyük bölümü, tek taraflı oyuna girmek istemiyor. İnanılmaz bir baskı altındalar." açıklamasını yaptı. 

“Ukrayna’nın nükleer silah arzusundan endişeliyiz”

Ukrayna hükümetinin, nükleer silah arzusundan endişe duyduklarını söyleyen Lavrov, “Pentagon’un da yine aynı şekilde askeri-biyolojik programını Ukrayna’da gerçekleştirmek amacıyla üç düzine laboratuvar kurmasından dolayı endişe duyuyoruz" dedi.

Yorumlar (0)