Tokat Havalimanı bugün açılıyor

2018 senesinde yapımına başlanan Tokat Havalimanı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle hizmete açılıyor.

SEYAHAT 25.03.2022, 15:27
Tokat Havalimanı bugün açılıyor

Tokat-Turhal karayolunda Pazar mevkii kavşağında 1995 senesinde hizmete açılan havalimanı, bazı sorunlar sebebiyle 2001 senesinde uçuşlara kapatılmıştı. 2006 senesinde yeniden hizmete açılan havalimanı 2 sene işletildikten sonra 2008’de bazı uçuşlar durdurulmuş ancak 2010 senesinde tüm uçuşlarla birlikte hizmet, yeniden başlamıştı. Havalimanındaki tarifeli uçuşlar, Nisan 2017’den bu yana yapılmıyordu. Altyapı ve pist sorunları sebebiyle orta ve büyük gövdeli uçaklar, piste iniş yapamıyordu. Hatta Küçükbağlar köyündeki caminin minaresinin uçuş güvenliği bakımından risk oluşturmaması için 2008 senesinde minarenin boyu kısaltılmıştı. 2018 senesinde yapımına başlanan Tokat Havalimanı, bugün yeniden açılıyor.



“Havalimanıyla birlikte şehrimiz kalkınacak”

Yaklaşık 550 milyon TL’ye mal olan Tokat Havalimanı hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni inşaatın şehrin kalkınmasında önemli rol oynayacağını dile getirmişti.



Eski havalimanının yanındaki alanda inşası tamamlanan yeni havalimanı, neredeyse kullanım aşamasına geldi. Bu yeni havalimanını artık kargo uçakları ile büyük gövdeli uçaklar da kullanabilecek. Apron, 7 uçak park kapasiteli olacak. 2700 metre uzunluğundaki yeni havalimanı pisti, Tokatlılar ve çevre şehirlerde yaşayanlar tarafından kullanılacak. Yeni havalimanının altyapı projesi kapsamında apron, pist, çevre güvenlik duvarı, taksi yolu ve hava seyrüsefer yardımcı istasyonunun inşaatları tamamlandı. 

Yorumlar (0)