Kremlin: Harekatın ne zaman biteceğine Putin karar verecek

Rusya’nın Ukrayna’da gerçekleştirdiği askeri operasyona yönelik açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov operasyonun ne zaman biteceğine Putin’in karar vereceğini açıkladı.

GÜNDEM 24.02.2022, 15:08
Kremlin: Harekatın ne zaman biteceğine Putin karar verecek

Ukrayna’nın Donbas bölgesinde yaşanan gerilim devam ederken her kesimden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov harekata ilişkin açıklamalarda bulundu. Peskov Rusya’nın bu sabah başlattığı askeri operasyonun ne zaman biteceğine Vladimir Putin’in karar vereceğini açıkladı.

“Ukrayna’yı militarizmden arındıracağız”

Rusya’nın bu sabah gerçekleştirdiği askeri operasyona ilişkin açıklamalar arka arkaya gelirken Kremlin Sarayı da olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Yapılan harekatın asıl hedefi son 8 yıldır Kiev yönetimi tarafından soykırıma ve istismara maruz kalan vatandaşları korumak. Rusya Federasyonu olarak Ukrayna’yı militarizm ve Nazizim’den arındırmanın yanı sıra sivillere yönelik kanlı suçlar işleyen suçluları da adalete teslim etmek adına gerekli çabayı göstereceğiz. Bu her iki durum ülkemize ve vatandaşlarımıza zarar veriyor. Zaman konusuna ilerlemeye bağlı olarak karar verilecek.”

“Hedefe ulaşana kadar devam edeceğiz”

Yapılan harekatın ne kadar süreceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peskov operasyonun gerekli hedeflere ulaşana kadar devam edeceğini ve buna da Rusya Başkanı Vladimir Putin’in karar vereceğini açıkladı. Operasyonun Rusya ekonomisine verdiği etki hakkında da açıklamalarda bulunan Peskov şu ifadelere yer verdi:

“Piyasaların değişken ve duygusal etkileri daha önceden tespit edildi ve bunlara yönelik gerekli önlemler alındı. Ukrayna’da gerçekleşecek yönetim değişikliğineyse yine Ukrayna halkı karar verecektir. Yapılan anketlere göre Rus halkı Donbas bölgesinde yer alan Luhansk ve Donesk Halk Cumhuriyetleri’nin tanınmasını destekliyor.”

Belirli şartlar karşılanırsa görüşebiliriz

Ukrayna yönetimi ile temas kurup kurmayacakları üzerine gelen bir soruya ise Peskov şu şekilde yanıt verdi:

“Putin bizim için önemli olan hususların çözüme kavuşması adına atılacak adımların ve Ukrayna’dan ne bekleyeceğimize yönelik vizyonu belirledi. Bu şartlar silahların konuşlandırılması ve tarafsızlık durumlarıyla ilgili. Eğer Ukrayna yönetimi bu durumları kabul etmeye açıksa.”

Yorumlar (0)