Kılıçdaroğlu: Oldubittiye müsaade etmeyeceğiz

Seçim sonuçları ile ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Sahada görev yapan demokrasi neferlerine sesleniyorum. Seçim kurullarını ve sandıkları asla terk etmeyin. Her bir oy sayılana değin biz buradayız. Oldubittiye müsaade etmeyeceğiz." dedi.

GÜNDEM 15.05.2023, 00:56
Kılıçdaroğlu: Oldubittiye müsaade etmeyeceğiz

Oy sayımı sürerken kameraların karşısına geçen CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Oylarımızın yüksek olduğu sandıklarda peş peşe itirazlar yaparak sistemi bloke ediyorlar. İstanbul'da 783, başkent Ankara’da ise 300 sandıkta ısrarlı bir şekilde itirazlar var. Altı kez itiraz edilen sandık var, 11 kez itiraz edilen sandık var. Bloke ettiğiniz şey ise ülkemizin iradesidir. İtirazlar yaparak olacakları engelleyemezsiniz.

"Sonuna kadar buradayız"

Seçimlerin oldubittiye getirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Algı yönetimiyle uğraşmayı artık bırakın. Bu mesele ciddi bir meseledir. Bırakın oylar gelsin, netice bir an önce belli olsun. Türkiye'nin belirsizliğe artık bir saniye dahi tahammülü yok.

Halkın iradesinden korkmayın. YSK’yı (Yüksek Seçim Kurulu) da sorumluluğa çağırıyorum. Elimizde ıslak imzaların olduğu tutanaklar var. Milletin oyalanmasına müsaade etmeyin. 

Bir kez daha yineliyorum. Bu halkın iradesine bloke koymayın. Sahada görev yapan demokrasi neferlerine sesleniyorum. Seçim kurullarını ve sandıkları asla terk etmeyin. Her bir oy sayılana değin biz buradayız."

Yorumlar (0)