İmamoğlu ve Yavaş'tan yeni açıklama

CHP Genel Merkezi'nde ikinci basın açıklamasını yapan İBB Başkanı İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş, ellerine geçen sonuçlara dair bilgiler verdi. İmamoğlu, "İktidarın oyları sürekli düşüş trendinde." dedi. Yavaş ise seçimin ilk turda biteceğini öngördüklerini söyledi.

GÜNDEM 15.05.2023, 00:58 15.05.2023, 17:29 Hakan Öksüz
İmamoğlu ve Yavaş'tan yeni açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ikinci kez basın toplantısı düzenleyerek ellerine geçen oy oranlarını açıkladılar. 

İmamoğlu: "Bu tür süreçlere karşı şerbetliyiz"

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında sonuçları takip edeceklerini kaydeden İmamoğlu, "Kimsenin bu gece yüzünün asılmasına ve kandırılmasına izin vermeyeceğiz. İtidalli bazı açıklamaları takdirle karşılıyoruz ama geçmişteki örnekler üzerinden konuşmak zorundaydık. Oy sayımı sürerken 'kazandık' diyen bir anlayışla mücadele ettik daha önce. Dolayısıyla bu tür süreçlere karşı şerbetliyiz. Kimse moralini bozmasın." dedi.

"Sürekli bir çıkış trendindeyiz"

Ellerine gelen verilere dair bilgi veren İmamoğlu, "İktidarın oy oranında ciddi düşüş var. Bütün kurumlar, itidalli bir şekilde sağlıklı verileri paylaşmalı. İktidar tarafının yöntemi, bizim önde olduğumuz sandıklarda itiraz ederek süreci uzatmak. Böylece o sandıklardan veri akışı olmuyor. Gelen verilere bakılınca biz sürekli bir çıkış trendindeyiz, iktidarın oy oranı ise sürekli azalıyor." ifadelerini kullandı.

Yavaş: "İlk turda biteceğini düşünüyorum"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, "Birinci turda biteceği düşüncesindeyim. Tabi burada büyük kentlerden gelen sonuçlar önemli. Yaptığımız simülasyonlara göre ilk turda bitecek. Büyük şehirlerde açılmayan çok fazla sandı var. Bize gelen verilere göre büyük kentlerde sandıkların yaklaşık yüzde 50'si açılmadı. Bizim paylaştığımız veriler, ıslak imzalı sonuçlardır." hatırlatmasını yaptı.

Yorumlar (0)