Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e videolu yanıt: "Siyasi oyun" ve "nezaketsizlik" vurgusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in açıklamasının ardından videolu paylaşımda bulundu. Akşener'in açıklamalarını eleştiren CHP lideri, "İttifakımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor, ittifaka zarar veren demeçler vermiyor. Hiçbirinin ittifak içinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedik. Bu sofrada nezaketsizliğin, siyasi oyunların, Erdoğan dilinin yeri olmamalıydı." dedi.

GÜNDEM 03.03.2023, 19:21 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e videolu yanıt: "Siyasi oyun" ve "nezaketsizlik" vurgusu

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in altılı masadan ayrılması, siyasetin gündemini hareketlendirdi. Altılı masadaki diğer partilerin kendilerine "aday dayatması" yaptığını kaydeden Akşener, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkarak İBB Başkanı İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'a "adaylık" çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener'in açıklamalarının ardından Twitter'dan videolu paylaşımda bulundu. Türkiye'nin bütün renklerini birleştire birleştire kazanmak için yola çıktıklarını ve bu şekilde sofralarını genişlettiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Hedefimiz sadece ceberrut Saray'ı göndermek değil, güzel bir Türkiye oluşturmaktı." dedi.

"Diğer üyeler, ittifaka zarar veren demeçler vermiyor"

Kılıçdaroğlu, "Bu sofraya o oturmasın, bu oturmasın diyerek bu ülkeyi toparlayamayız. Tarihi sorumluluğumuz var. İttifakımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor, ittifaka zarar veren demeçler vermiyor. Hiçbirinin ittifak içinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedik. Biz ülkeyi siyasal operasyonlarla yönetmeye çalışmayacağız. Sofra büyümek zorunda. Bu sofrada nezaketsizliğin, siyasi oyunların, Erdoğan dilinin yeri olmamalıydı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)