Bakan Yanık'tan "refakatsiz çocuk" açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, depremin ardından refakatsiz kalan çocuklara ilişkin açıklama yaptı. Ailelerine kavuşturulan çocuk sayısını veren Bakan Yanık, 82 çocuğun kimliğinin henüz tespit edilemediğini bildirdi.

GÜNDEM 03.03.2023, 19:50 07.03.2023, 10:15 Hakan Öksüz
Bakan Yanık'tan "refakatsiz çocuk" açıklaması

Depremin yıkıma uğrattığı Hatay'da kurulan çadır kenti ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, deprem sonrası refakatsiz kalan çocukların durumuna dair bilgilendirme yaptı.

"1912 refakatsiz çocuktan 1582'sini ailelerine kavuşturduk"

Afetin ilk gününden itibaren depremzede çocukların gözetimi için bir sistem kurduklarını kaydeden Bakan Yanık, "Bu çocuklar, bakımlarını üstlenecek bir yakınları kalmayan çocuklardır. Devletin sorumluluğu, bu çocuklara sahip çıkmaktır. Şu an elimizdeki son verilere göre sisteme kayıtlı 1912 refakatsiz çocuk vardı. 1582 çocuğumuzu ailelerine kavuşturduk. Hastanede takibi yapılan çocuk sayısı 230'dur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kuruluşlarımızda 100 çocuğumuz bulunuyor." dedi.

"82 çocuğun kimliği henüz tespit edilemedi"

Kimliği henüz tespit edilemeyen çocuk sayısının 82 olduğunu belirten Yanık, "Bu çocuklarımızdan bazıları kendilerini ifade edebilecek yaşta değil. Bazıları ise hastanelerde tedavi görüyor, bilinçleri kapalı. 0-1 ila 0-2 yaş grubundaki çocukların kimliklerini tespit etmeye çalışıyoruz. Vefat eden 234 çocuğumuza ilişkin bilgileri ailelerine ilettik. Refakatsiz çocuklar, gözetimimiz altındadır. Vatandaşlarımız müsterih olsun." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)