Kılıçdaroğlu: İnce'ye ulaşamadım

Gündemin sıcak başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulunan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Rusya'nın seçime müdahale edebileceği" yönündeki iddiasına açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yi aradığını ancak ulaşamadığını da söyledi.

GÜNDEM 13.05.2023, 01:02 13.05.2023, 01:15 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu: İnce'ye ulaşamadım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında gazetecilerin sorularına cevap verdi. Ankara Anadolu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge, kadınların ve gençlerin büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu sıradan bir seçim değil. Herkes oyunu kullanmalı. Demokrasiyi bu seçimde ya ülkeye getireceğiz ya da çöp sepetine atılmasına göz yumacağız. İktidar, 'gitmeyiz' mesajı veriyor. Siz kimsiniz, nasıl gitmezsiniz? Tıpış tıpış gideceksiniz, bu demokrasinin kuralıdır." ifadelerini kullandı.

"Seçim güvenliği için ciddi hazırlık yaptık"

Sandık sonucuna saygı duymayacaklarına ilişkin iktidar mensuplarından bazı açıklamaların geldiğini belirten CHP lideri, "Vatandaşları sandığa gitmekten alıkoymak için bunu yapıyorlar. Vatandaşlar, tam tersine sandığa giderek buna yanıt vermelidir. Vatandaş oyunu kullanacak, siyasetçi de sonuca katlanacak. Her vatandaş, oy sayımını izleyebilir. Buna hakkınız olduğunu unutmayın. Okulların önünde gönüllü bir avukat bekleyecek. Seçim güvenliği için ciddi hazırlık yaptık." dedi.

Rusya hakkındaki açıklaması

Cumhurbaşkanı olunca oldukça zor bir görevi üstlenmiş olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Devletin her kademesinde çürüme var. Devleti baştan inşa edeceğiz, liyakat olacak. Devletin hafızası bürokrasidedir, siyasi partilerde değil. Rusya ile ilgili iddiamı nereden duyduğum soruluyor. Bir isim verirsem doğru olmaz. Bu tarz şeylerde kamuoyuna isim verilmez. Bunu her alanda hissettiğimiz için böyle bir açıklamada bulundum. Rusya, 'müdahalemiz olmayacak' şeklinde bir açıklama yaptı. Teşekkür ederiz. Uyarmak bizim görevimiz. Dış müdahaleyi kabul edemeyiz." vurgusunu yaptı.

Muharrem İnce'yi aradım

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, adaylıktan çekilen Muharrem İnce hakkında da konuştu. Muharrem İnce ile son olarak hastaneye yattığında görüştüğünü kaydeden CHP lideri, "Ankara'da yaptığımız mitinge davet etmek için aradım ama ulaşamadım. Oraya gelmesini çok isterdim. Ulaşabilseydim o da bizimle sahnede olacaktı. Kendisini Halil İbrahim sofrasına davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)