“Kumpasın arkasında Rusya var” iddiası: Kremlin’den Kılıçdaroğlu’na yanıt

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun “kumpas” iddialarına Kremlin'den cevap verildi. Kremlin'den gerçekleştirilen açıklamada, "Bu durumunda nasıl gündeme geldiğini anlamadık. Söz konusu iddiaları ana muhalefet adayına götüren kişiler yalan söylemlerde bulunmuştur" denildi.

DÜNYA 12.05.2023, 13:22
“Kumpasın arkasında Rusya var” iddiası: Kremlin’den Kılıçdaroğlu’na yanıt

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu durumunda arkasında Rusya'nın olduğunu iddia etmişti. Bu iddialara yanıt Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov’dan geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, iddialara dair şu ifadelerde bulundu: "Bu tarz iddiaları Türkiye'nin ana muhalefet liderine götürenler yalancıdır. Bu durumun ne şekilde gündeme alındığını anlamadık”

Ne olmuştu?

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesini duyurmasının sonrasında sosyal medya hesabından kritik bir açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinde birden fazla dezenformatif içerik yayıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, bu durumunda ardında Rusya'nın olduğunu iddia ederek Rusya'ya "Bundan vazgeçin" çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar (0)