Erdoğan ortak yayında konuştu: Muharrem İnce'yi aradım, görüştük

Cumhurbaşkanı Erdoğan, televizyon kanallarının ortak yayınında açıklamalarda bulundu. Kendisi hakkında yaptığı açıklamaların ardından yüz yüze geldiği Biden'ın çark ettiğini söyleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Rusya'yı, "seçimlere müdahale etmekle" suçlamasını yorumladı. Erdoğan, adaylıktan çekilme kararı sonrası Muharrem İnce'yi de aradığını söyledi.

SİYASET 12.05.2023, 23:41 13.05.2023, 01:17 Hakan Öksüz
Erdoğan ortak yayında konuştu: Muharrem İnce'yi aradım, görüştük

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi televizyon kanallarının ortak yayınında sorulara yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemin sıcak başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın ele aldığı konulardan biri, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi oldu.

"Yarıştan çekilmesine üzüldüm"

Muharrem İnce'nin yarıştan çekilmesine üzüldüğünü söyleyen Erdoğan, "Bay Bay Kemal, kaset kumpasları sonrası CHP'nin başına gelmişti. Karşısında böyle biri olunca Sayın İnce bu komplo ile karşı karşıya kaldı. Terör örgütlerini içselleştirmiş bir kişi bu (Kılıçdaroğlu). Bu tarz kişilerden her türlü saldırı beklenir." dedi.

"Sayın İnce'yi aradım, devlet olarak arkasında duramızı söyledim"

Adaylıktan çekilme kararının ardından Muharrem İnce'yi aradığını kaydeden Erdoğan, "Bu çekilme kararının arkasında namuslu insanların kabullenmesi mümkün olmayan kimi saldırılar vardı. Muharrem Bey ile görüşmemizden bunu anladım. Bir insanın namusuna saldırarak onu alaşağı etmeye çalışmak bir FETÖ taktiğidir. Sayın İnce'yi aradım ve her türlü desteği vereceğimizi söyledim. Devlet olarak arkasında duracağız. Böyle bir şeyin karşısında yalnız bırakmak doğru değil. Gönül isterdi ki yarış dörtte dört gitseydi. Tabi oy pusulaları aynı şekilde kaldı." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Rusya'yı suçlaması

Kılıçdaroğlu'nun, Rusya'yı seçimlere müdahale etmekle suçladığını hatırlatan Erdoğan, "Daha önce Biden'ın bazı açıklamaları vardı. 'Erdoğan'ın saf dışı edilmesi gerek.' diyordu. Sonradan yüz yüze gelince çark etti. Güya benimle özel muhabbeti de vardı. Şimdi de Bay Kemal, Rusya'ya salladı. Peskov da 'Bunu kanıtlaması lazım, yoksa altında kalır.' dedi. Bay Bay Kemal bu siyaseti bir türlü öğrenemedi. Rusya'ya yaptırım uygulayacağını söylüyor. Senden yönetici de olmaz, devlet adamı da." değerlendirmelerinde bulundu. 

Yorumlar (0)