Kayseri’de yakalanan DEAŞ mensubu tutuklandı

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbarat çalışması neticesinde kimliği ve konumu tespit edilen DEAŞ terör örgütü mensubu şahıs, başarılı bir operasyonla yakalandı. Mahkeme karşısına çıkarılan terörist, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

GÜNDEM 10.11.2022, 17:01 11.11.2022, 12:57
Kayseri’de yakalanan DEAŞ mensubu tutuklandı

Irak ve Suriye’de teröristlere nefes aldırmayan Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içinde de terör örgütlerine göz açtırmıyor. Bu kapsamda son başarılı operasyon Kayseri’de gerçekleştirildi. Kent genelindeki denetimlerine ve istihbarat çalışmalarına devam eden Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü DEAŞ mensubu bir kişinin kimlik bilgilerini ve konumunu tespit etti. 

Cezaevine gönderildi

Şüpheli şahsın bir dönem Suriye’de bulunduğu ve DEAŞ adına silahlı terör eylemlerine katıldığı öğrenildi. Son hazırlıkların ardından teröristin Kocasinan ilçesindeki evine baskın düzenlendi. Başarılı operasyonda kıskıvrak yakalanan şahıs, gözaltına alınarak merkeze götürüldü. Burada ifadesi alındıktan sonra işlemleri tamamlanan zanlı, ardından mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi. Mahkeme heyeti tarafından dosyası incelenen ve savunması alınan terörist, sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)