Katar'dan getirilen 292 Türk'ten 291'i yurda alındı

Katar'dan getirilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 291 Türk, Manisa'daki öğrenci yurdunda karantinaya alındı.

GÜNDEM 27.04.2020, 07:31 27.04.2020, 07:43
Katar'dan getirilen 292 Türk'ten 291'i yurda alındı

THY (Türk Hava Yolları) uçağıyla Adnan Menderes Havalimanı'na gelen 3'ü bebek 292 Türk, uçakta yapılan sağlık ve pasaport kontrollerinden sonra kendilerini bekleyen otobüslere götürüldü.

Yolculardan bir kişide yükesk atış çıktı. Yüksek ateş sebebiyle koronavirüs (Covid-19) şüphelisi olarak ambulansa alınan yolcu, Gaziemir Nevvar Salih İş Gören Devlet Hastanesine götürüldü.

Kalan 291 yolcu, dezenfekte edilmiş otobüslerle Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Yunus Emre Öğrenci Yurdu'na transfer edildi.

Otobüslerden sosyal mesafeyi koruyarak binen yolcular, otobüsler yurt önüne geldiğinde aynı şekilde indiler. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekiplerinin sağlık kontrolünden geçirildi. 

Ateşleri ölçülen, elleri dezenfekte edilen, eldiven ve maske verilen, genel karantina kuralları anlatılan ve karantina süresince neler yapmaları gerektiği ile ilgili kesin dille uyarılan vatandaşlar, özel kıyafetli ekipler tarafından yurtta ayrı ayrı kalacakları odalara sırayla götürüldü.

Vatandaşlar, Manisa'daki Yunus Emre Öğrenci Yurdu'nda 2 hafta gözetim altında kalacak ve bu süre içinde sıkça kontrolleri yapılacak.

Yorumlar (0)