İsveç PKK destekçilerini konuşturuyor

Yurt dışında koronavirüs teşhisi konulduğu hâlde tedavi edilmeyen vatandaşını ambulans uçakla ülkeye getirip tedavi eden Türkiye, bazı Avrupa ülkelerinin sinirlerini altüst etti. İsveç'in tedavi etmediği Emrullah Gülüşken, Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirilmişti. Bir kısım İsveç basını Türkiye'yi överken, İsveç basınının bir bölümü de PKK sempatizanı Kürtleri, Türkiye aleyhinde konuşturmaya başladı.

GÜNDEM 27.04.2020, 08:16
İsveç PKK destekçilerini konuşturuyor

Avrupa medyası, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ortaya çıktığı günden beri aldığı önlemleri ve birey öncelikli kararlarını dikkat ve takdirle izlerken, içlerinden bir kesim ise son dönemde Türkiye aleyhinde propaganda geliştirmeye başladı. Özellikle Türkiye'nin özel ambulans uçaklarla vatandaşlarını Avrupa ülkelerinden alıp tedavi etmesi Batı'da büyük rahatsızlığa yol açtı.

Türkiye'nin yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadeledeki başarısını hazmedemeyen bir kısım İsveç basını, haberlerinde Türkiye karşıtı ve PKK yanlısı Kürtleri konuşturmaya başladı.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı sürü bağışıklığı sistemi uygulayan ve artan can kaybı ve vaka sayısı ile bütün komşularını geride bırakan İsveç'te bazı medya organlarında Türkiye'nin koronanavirüsle mücadelesi, Türkiye karşıtı Kurdo Baksi'ye soruldu. İsveç gazetesi Aftonbladet ve Kvallsposten'de Kurdo Baksi'nin görüşlerine yer verildi.

Deli saçması

Aftonbladet'e konuşan Kurdo Baksi, koronavirüs hastalarının Türkiye'ye getirilmesindeki amacın, "Türkiye'nin koronavirüs karşısındaki başarısızlığını kapatmak" olduğunu ileri sürdü. "Türkiye'de insanların koronavirüs testleri için para ödemek zorunda oldukları" ve "hastaların hastanelere kabul edilmediği" gibi deli saçması onlarca iftirayı peş peşe sıralayan Kurdo Baksi, Türk basın kuruluşlarında İsveç hastanelerinin kötülendiği iddiasında da bulundu. Oysa ki Türk basınında, dün gelişen olayla ilgili yapılan haberlerde İsveç hastanelerinin durumuna ilişkin en küçük olumsuz ifade yer almadı.

Kurdo Baksi, bölücü terör örgütü PKK'nın Kandil'de infaz ettiği PKK'lı Lamia Baksi'nin yeğeni. 1987'de Lamia Baksi ile birlikte 67 kişi aynı anda Kandil'de infaz edilmişti.

Emrullah Gülüşken Ankara'da

İsveç'in Malmö şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, Türkiye Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Ankara'ya getirilmişti.

Emrullah Gülüşken’in kızları Samira ve Leyla Gülüşken, Twitter üzerinden Türkiye’ye seslenmiş ve yardım talebinde bulunmuştu. Samira Gülüşken Twitter'da şu mesajı paylaşmıştı:

"Ailemle birlikte İsveç'te yaşıyoruz. Babamın 11 gün önce ateşi yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı, endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüş sağlamadılar. Ülkemizden bize sahip çıkması adına yardım talep ediyoruz. Ne yaparız, nereye başvururuz bilmiyoruz. Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olun. Babamın durumu çok kötü, bir an önce müdahale edilmeli, lütfen!"

İsveç'te durum

Bilim insanlarının uyarılarını dikkate almayan ve İngiltere gibi ilk sıralarda sürü bağışıklığı sistemi uygulayan İsveç'te ölüm sayıları katlanarak artıyor. İsveç'te 2194'ü aşan can kaybı sayısı, komşuları Norveç, Finlandiya ve Danimarka'daki can kaybı sayısından kat kat fazla.

Yorumlar (0)