Karma Komisyon, iki vekil için toplanacak

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, iki ayrı milletvekilinin dokunulmazlık fezlekesini görüşmek için bir araya gelecek.

GÜNDEM 05.01.2023, 16:02 06.01.2023, 09:13
Karma Komisyon, iki vekil için toplanacak

11 Ocak Çarşamba günü komisyonu toplanmaya çağıran TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt, iki milletvekilinin dokunulmazlık fezlekesini ele alacak.

11 Ocak günü toplanacaklar

Beyazıt liderliğinde 11 Ocak Çarşamba günü saat 14.30'da bir araya gelecek komisyonda, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Başarır ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında bulunan yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına dair iki farklı fezleke masaya yatırılacak.

CHP'li Başarır adına Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilecek yargılamaya aşaması sebebiyle "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" ve "duruşma hakimlerine alenen hakaret" suçlarından fezleke oluşturulmuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Kasım 2021 tarihinde Bingöl'de esnaf ziyareti esnasında şehit ağabeyi Tahir Gümren'e hakaret eden Türkkan adına da "hakaret" suçundan fezleke oluşturmuştu.

Yorumlar (0)