DSP'den Babacan'a tepki: "Adaylığa mı soyundunuz?"

Düzenlediği basın toplantısında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının yetersiz olduğunu söyleyen Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, işletmelere verilecek asgari ücret desteğinin artırılması gerektiğini belirtti. DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın Anayasa ile ilgili söylemlerine sert tepki gösteren Aksakal, "Cumhuriyetin 100'üncü yılında kuruluş ilkelerini tartışmaya açmak söz konusu olamaz. Muhalefetin gölgesine sığınan Sayın Babacan, Cumhurbaşkanı adaylığına mı soyundu?" ifadelerini kullandı.

SİYASET 05.01.2023, 16:27 06.01.2023, 12:09 Hakan Öksüz
DSP'den Babacan'a tepki: "Adaylığa mı soyundunuz?"

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, düzenlediği basın toplantısında güncel konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Hükümetin ekonomi alanındaki politikalarını eleştiren Aksakal, TÜİK tarafından açıklanan aralık enflasyonunun yüzde 64,27 olduğunu hatırlattı. Bunun gerçekçi bir rakam olmadığına değinen Aksakal, "Kasımda enflasyon yüzde 85,5 olarak duyuruluştu. Üretici maliyetlerini düşürmezseniz, fiyat artışlarının önüne geçemezsiniz. Baz etkisi nedeniyle ocak ayında enflasyonun düşmeye başlayacağını ve 2023'ün sonunda yüzde 29 ila yüzde 40 aralığına yerleşeceğini söylemiştik. Bu düşüş yaşanırsa otomotiv, borsa ve gayrimenkulde fiyat düşüşleri mümkün olur." dedi.

"İşverene asgari ücret desteği 795 lira olmalı"

Asgari ücrete yapılan zammı yetersiz bulduklarına işaret eden Önder Aksakal, "Asgari ücret önerimiz 8 bin 800 lira ile 9 bin 500 liraydı. Bizim önerimizin altında olsa bile kısmi bir memnuniyet söz konusu. İşverene asgari ücret desteği konusuna dikkat çekmek istiyorum. 2018 yılında asgari ücret 2 bin lira, işletmeye ödenen destek ise 150 lira kadardı. Şimdi ise 8 bin 500'e karşılık 400 lira destek ödenecek. Bu desteğin 795 lira seviyesinde olması gerekiyor. Zira bu orantısal uyumsuzluk, sigortasız işçi çalıştırmaya ve yasa dışı işçi istihdam etmeye kapı aralayabilir." vurgusunu yaptı.

"Babacan, Cumhurbaşkanı adaylığına mı soyundu?"

Önder Aksakal'ın gündemindeki konulardan biri de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Anayasa ile ilgili yaptığı açıklamalar oldu. 

Anayasa'nın 66. maddesinde yer alan "Türk" ifadesinin kaldırılması gerektiğini söyleyen Babacan'a sert tepki gösteren Aksakal, "Muhalefetin gölgesine sığınan Sayın Babacan, Cumhurbaşkanı adaylığına mı soyundu? Altılı masada bu açıklamaya İYİ Parti'nin dışında tepki gösteren olmadı. Anayasamızın ilk 4 maddesi gibi 66. maddesi de son derece açık, ortada tartışma konusu yok. Cumhuriyetin 100'üncü yılında kuruluş ilkelerini tartışmaya açmak söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)