Kalush Orkestra, Ukrayna’ya İHA almak için Eurovision kupasını sattı

2022 Eurovision Şarkı Yarışması’nda şampiyon olan Ukraynalı Kalush Orkestra, insansız hava araçları alabilmek için Eurovision kupasını açık artırma ile 900 bin dolara sattı.

GÜNDEM 30.05.2022, 11:29
Kalush Orkestra, Ukrayna’ya İHA almak için Eurovision kupasını sattı

Bu sene İtalya'nın Torino şehrinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın kazananı Ukraynalı Kalush Orkestra grubu olmuştu. Grup, zafer kupasını Ukrayna ordusuna insansız hava araçları alabilmek için Facebook'ta açık artırma ile sattı. Satış, Kalush Orkestra grubun tıbbi bakım ile malzeme almak için para toplama amacı ile Berlin'deki Brandenburg Kapısı'nda verdiği yardım konseri sırasında gerçekleşti.

Kalush Orkestra grubu yardım çağrısı yaptı

Konserde Ukrayna’da yaşananlar hakkında konuşan grup üyesi Oleh Psiuk, BM’nin açıklamalarına göre en az 4 bin 31 sivil vatandaşın hayatını kaybederken 4 bin 735 kişinin de yaralandığını söyledi ve yardım çağrısı yaptı.

Kalush Orkestra, Ukrayna ordusuna İHA alacak

Habere göre Ukraynalı TV sunucusu Serhiy Prytula, Eurovision kupasının satışından elde edilen gelirin Ukrayna yapımı üç PD-2 drone almak için kullanılacağını açıkladı. Eurovision’un galibi Kalush Orkestra, alacakları İnsansız Hava Araçlarını, Ukrayna ordusuna vereceğini belirtti.

Ukrayna, 2023’te Eurovision’a ev sahipliği yapabileceklerini söyledi

Eurovision Şarkı Yarışması’na bir sonraki sene kazanan ülke ev sahipliği yapıyor. Diğer yandan Ukrayna'da yaşanan mevcut durum nedeni ile 2023 yılında düzenlenecek olan yarışmaya hangi ülkenin ev sahipliği yapacağı ise henüz netlik kazanmadı. Şu ana kadar aralarında İspanya, Polonya ve İngiltere’nin olduğu ülkeler yarışmaya ev sahipliği yapmak için aday oldu. Fakat Ukrayna, 2023 senesinde yarışmaya ev sahipliği yapabileceklerine inandıklarını söyledi.

Yorumlar (0)