Kahramanlardan tüm Türkiye'ye selam: A.S...

Yeni yıla Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlığında giren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yılın ilk kahvaltısını da geceyi geçirdiği üs bölgesindeki askerlerle birlikte yaptı.

GÜNDEM 01.01.2021, 12:04 01.01.2021, 12:49
Kahramanlardan tüm Türkiye'ye selam: A.S...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van ili Çatak ilçesi ile Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi arasında bulunan Kato Jirka bölgesindeki Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlığında görev yapan askerlerle yeni yılın ilk kahvaltısını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün akşam Van Ferit Melen Havalimanı'na indiğinde Jandarma Genel Komutanı Org. Arif Çetin, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve kalabalık bir heyet tarafından karşılanmıştı.

Bakan Süleyman Soylu, helikopterle çıktığı yaklaşık 3000 rakıma sahip Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlığında fedakâr, yiğit ve kahraman askerlerle 2021 yılına girdi.

Geceyi de üs bölgesinde geçiren Süleyman Soylu ve beraberindekiler, 2021 yılının ilk kahvaltısını da bu üste kahraman vatan evlatlarıyla yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu, kahvaltından sonra üs bölgesindeki komutanlardan, başta bölgedeki son durum olmak üzere bazı bilgiler aldı.

Süleyman Soylu, sosyal medya platformu Twitter'daki şahsi hesabı @suleymansoylu üzerinden mesaj paylaştı. Soylu mesajında Belbuka Tepe Kalekol Üs Bölgesi'ndeki kahraman vatan evlatlarının tüm Türkiye'ye selamları olduğunu bildirdi.

Tavşantepe Üs Bölgesi'ni ziyaret

Daha sonra Çaldıran ilçesinde yer alan Yaşkütük Jandarma Karakol Komutanlığına 3,5 kilometre kuzeydoğuda bulunan Tavşantepe Üs Bölgesine giden Süleyman Soylu, helikopter içinden havada inceleme yaptı.

Üs bölgesinde görevli jandarma personelince karşılanan Bakan Soylu, Tendürek Dağı ile çevresindeki son duruma dair komutanlardan bilgiler aldı. 

Soylu, üs bölgesinde bulunan barınma alanlarına da baktı.

Yeni yıla da kahramanlarla girmişti

İçişleri Bakanı Soylu, 2021 yılına Van ilinin Çatak ilçesi ile Şırnak ilinin Beytüşşebap ilçesi arasında bulunan Kato Jirka bölgesindeki Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlığında girmiş, buradaki kahramanlarla sohbet etmişti.

Süleyman Soylu'nun cep telefonundan arama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kahraman Mehmetçik'e hitap etmişti.

Yorumlar (0)