19 ilde Sibergöz-38 operasyonu! 51 kişi yakalandı

Ali Yerlikaya, 19 ilde gerçekleştirilen Sibergöz-38 operasyonunun detaylarını paylaşarak 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

GÜNDEM 06.05.2024, 09:46 07.05.2024, 09:20 Buse Önder
19 ilde Sibergöz-38 operasyonu! 51 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye genelinde Jandarma ekiplerinin yürüttüğü “Sibergöz-38” operasyonunda, nitelikli dolandırıcılık suçuna karıştığı tespit edilen 51 şüpheli yakalandığını duyurdu.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde yapılan operasyonlarda, Şırnak merkezli olmak üzere Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya'da faaliyet gösteren şebeke üyeleri hedef alındı.

Bu operasyonlarda, sahte araç ilanları, kiralık villa ve yüksek kazanç vaadiyle vatandaşları kandırarak haksız kazanç elde ettiği belirlenen 32 şüpheli gözaltına alındı.

Manisa

Manisa'da ise, İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü liderliğinde yürütülen çalışmalarda, Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon'da faaliyet gösteren dolandırıcılar hedef alındı. Bu operasyonlar sonucunda, yüksek kazanç vaadiyle forex üzerinden vatandaşları kandırarak haksız kazanç sağlayan 13 kişi yakalandı.

Siirt

Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları neticesinde Siirt merkezli Adana ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşların kişisel verilerini ele geçirip "FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı" iddiasıyla dolandıran 3 şüpheli yakalandı.

Diyarbakır

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü liderliğinde yapılan operasyonlar ise Diyarbakır merkezli olup Denizli, Malatya ve İstanbul'da da etkili oldu. İnternet siteleri üzerinden sahte araç ilanlarıyla vatandaşları kandırarak haksız kazanç sağlayan 3 kişi bu operasyonlarda yakalandı.

62 milyon TL para hareketliliği

Operasyonlar neticesinde yapılan ilk incelemelerde, şüphelilerin banka hesaplarında toplamda 62 milyon TL para hareketliliği tespit edildi. Operasyonlar sırasında çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan jandarma ekiplerini ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Yorumlar (0)