İzmir şiddetli sallandı: Korku dolu gece

İzmir’in Buca ilçesinde dün gece 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntı esnasında 1 minare yıkıldı, panikleyen 3 kişi de aşağı atlayarak yaralandı. 

GÜNDEM 04.11.2022, 09:12 05.11.2022, 08:13
İzmir şiddetli sallandı: Korku dolu gece

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, dün gece saat 03.29 sıralarında İzmir’in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin derinliği ise 14,47 kilometre olarak tespit edildi. Şiddetli sarsıntı, kent genelinde büyük paniğe yol açtı. Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir'de ve çevre şehirlerde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Muhtemel tüm olumsuzluklara karşı hazırlıklı durumdayız. Kimsenin zarar görmemesini diliyorum. Konak’ta bir camimizin minaresi yıkılmış durumda. İlk tespitlere göre büyük bir hasar yok” ifadelerini kullandı.  

“20 küsur binada çatlaklar var”

Depreme ilişkin son bilgileri paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada, “Gece saat 03.29 sıralarında, İzmir’de 4,9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Hem İzmir’deki hem de Ankara’da birimlerimiz gerekli incelemeleri yapıyor. 3 vatandaşımız aşağıya atladıkları için yaralandılar. Birisinin sağlık durumunun ağır olduğunu öğrendik. Şu an yaralılarımız tedavi altında. Allah’a şükür ki şu ana dek can kaybımız yok. Ancak 20 küsur binada çatlaklar var. Bazı bölgelerde hasarlar söz konusu. Gerekli tespitleri yapacağız” şeklinde konuştu. 

Bakan Soylu İzmir’e geldi

Öte yandan şiddetli sarsıntı sonrası saat 04.30’a kadar artçı sarsıntılar devam etti. 1 saatlik dilimde toplam 13 artçı sarsıntı yaşandığı bildirildi. Panik içinde gelişmeleri takip eden kent halkının bir kısmı ise evlerine girmeyerek geceyi sokaklarda geçirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde İzmir’e gelen Bakan Soylu, yetkililerle görüşerek son durum hakkında bilgi aldı. Minarenin yıkıldığı bölgeyi ziyaret eden Bakan Soylu’ya İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da eşlik etti. 

Yorumlar (0)