İzmir'deki vinç faciasında yeni gelişme

İzmir'deki bir inşaatta dün meydana gelen ve altı işçinin ölümüne neden olan kazayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört kişi tutuklandı.

GÜNDEM 31.12.2022, 22:14 02.01.2023, 09:23 Hakan Öksüz
İzmir'deki vinç faciasında yeni gelişme

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Kamil Tunca Caddesi üzerinde yapımı devam eden inşaatta kurulu vinç, inşaatın 19'uncu katında kırılmıştı. Vinç parçaları işçilerin kaldığı konteynerin üzerine düşmüş, altı kişi hayatını kaybetmişti.
 



4 kişi tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu kazayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında firma sahibi İ.K., projenin ana firma yetkilisi E.Y., şantiye şefi M.Y. ile iş güvenliği uzmanı F.M.A. gözaltına alındı. Bu kişilerin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiği ve tutuklandığı öğrenildi.

Korkunç kazada yaşamını yitiren işçilerin yakınlarının İzmir Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişleri ise devam ediyor. Cenazeleri teşhis edilen Aslan Akkaya, Baykal Gündüz ve Yıldırım Sarı, ailelerine teslim edildi.
 



"Tehlikeli olduğunu söyledik ama bizi geçiştirdiler"

Kazadan yaralı olarak kurtulan ve tedavisinin tamamlanmasından sonra Adli Tıp Kurumu önüne gelen Mücahit Çiftçi, olay anında yaşadıklarını anlattı. 

Çalışmak için İzmir'e geldiğini, evinin Ağrı'da olduğunu belirten Çiftçi, "İnşaatta boya işi yapıyordum. Kaldığımız konteyner, dört ay evvel vincin yanına konulmuştu. Bunun tehlikeli olduğunu söyledik ama bizi bir şekilde geçiştirdiler." ifadelerini kullandı.
 



"Sert bir düşüş oldu, gözümü hastanede açtım"

Kazanın, mesai bitiminden sonra olduğunu söyleyen iki çocuk babası Mücahit Çiftçi, "İş bitince yemekhanede yemeğimizi yedik. Saat 17.20 gibi koğuşa gittik. Dört arkadaşımız yukarıda, üç kişi ise aşağıda kalıyordu. Bir süre sohbet ettikten sonra herkes yataklarına geçti. Önce bir gürültü geldi ama bakmaya gerek yok diye düşündük. Bundan iki dakika sonra ise çok sert bir düşüş oldu. Gözümü hastanede açtım. Eniştem Feshi Çiftçi vefat etmiş. Alttaki üç kişiden biri sağ çıktı." dedi.
 

Yorumlar (0)