İstanbul Valisi belli oldu

İletişim Başkanlığı, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi olarak Sayın Davut Gül'ü atamıştır." açıklaması yaptı.

GÜNDEM 05.06.2023, 23:50
İstanbul Valisi belli oldu

İstanbul Valiliğine, Gaziantep Valisi Gül atandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi olarak Sayın Gül'ü atamıştır." ifadesi kullanıldı.

Gül'ün öz geçmişi

1974 senesinde Erzurum'a bağlı Horasan ilçesinde dünyaya gelen Gül, ilk ve orta öğrenimini ilçede, liseyi Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesinde okudu, Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi.

2000 senesinde Gaziantep'te kaymakam adayı olarak göreve başlayan Gül, Muğla ve İzmir'de kaymakam vekilliği, İngiltere'de yurt dışı stajı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yüksek lisans yaptıktan sonra Kırklareli'ne bağlı Kofçaz ilçesine kaymakam olarak atandı. 2003-05'te Şirvan Kaymakamlığı, 2005-06'da Karaman Vali Yardımcılığı, 2006-09'da Gürün Kaymakamı olarak görev alan Gül'e, Türk İdareciler Derneğince 2009 senesinde 'Yılın Kaymakamı' olarak seçilerek Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü takdim edilmişti.

Gördes ve Şarkışla kaymakamlıklarının akabinde 2015 senesinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına getirilen Gül, 2016-18 seneleri arasında Sivas Valisi olarak görev aldı.

Gaziantep Valiliğine 2018'de atanan Gül, evli ve iki evlat babası.

Yorumlar (0)