Yeni Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığına Sayın Haluk Görgün'ü atamıştır." denildi.

GÜNDEM 06.06.2023, 00:25 06.06.2023, 17:46
Yeni Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün

ASELSAN Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, firmadaki altı senelik yöneticilik görevinin akabinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığına atandı.

Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığına Görgün'ü görevlendirdi.

Görgün'ün öz geçmişi

1973 senesinde İstanbul'da dünyaya gelen Görgün, lisans ve yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde, doktora eğitimini Rensselaer Polytechnic Institute'ta tamamladı.

Doktora mezuniyetinin akabinde University of Connecticut'ta 2004-05 senelerinde doktora sonrası bilimsel faaliyetlerinde bulunan Görgün, 2005-08 senelerinde yardımcı doçent olarak görev aldığı Yıldız Teknik Üniversitesinde 2008 senesinde doçent, 2013 senesinde profesör oldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Otomasyon ve Kontrol Mühendisliği Kurucu Bölüm Başkanı olan Görgün, 2009-13 senelerinde bu görevi sürdürdü. Görgün, görevi boyunca çok sayıda lisansüstü programın kuruculuğunu yaptı.

Görgün, 2007-10 senelerinde AB (Avrupa Birliği) 7'nci Çerçeve Programı Enerji Alanı Türkiye Delegeliği yaptı. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark, Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu mensupluğu, BAP Koordinatörlüğü yapan Görgün, 2010-13 senelerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri ve Sigma Mühendislik Dergisi editörlüğü görevini yaptı. Görgün, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

Görgün, 2013 senesinde Türkiye Bilimler Akademisi Asosye mensubu seçildi.

Kasım 2014 ila Nisan 2018 tarihleri arasında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü olan Görgün'ün çok sayıda uluslararası ve ulusal bildiri/makalesi, projeleri ve yayın editörlüğü bulunuyor.

Rektörlüğü esnasında sanayi-üniversite iş birliğinde yaptığı öncü katkılar sebebiyle farklı kuruluşlar tarafından düzenlenen organizasyonlarda dört kez 'Yılın Rektörü' olarak seçilen Görgün, Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu mensupluğu yaptı. Görgün, YÖK ve TÜBİTAK'ta da birçok kurul ve komisyonda görev aldı.

Görgün, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) çatısı altındaki Türkiye Savunma Sanayi Meclisinin de başkanlığını yapıyor.

Kurulmasında büyük katkıları olduğu Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti mensubu olan Görgün, OSTİM Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı ve Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı gibi pek çok kurumda mütevelli heyeti mensupluğunu da sürdürüyor.

Görgün, 15 Mart 2017 tarihinde ASELSAN Yönetim Kurulu mensupluğuna seçildi. 2 Nisan 2018'de gerçekleştirilen ASELSAN Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. 17 Nisan 2018 tarihli toplantıda ise Görgün'ün, 27 Nisan 2018 itibarıyla ASELSAN Genel Müdürü olmasına karar verildi.

Haluk Görgün, evli ve iki evlat babası.

Yorumlar (0)