İstanbul'da toplu ulaşım ve servis ücretlerine zam

İstanbul'da servis ücretlerine yüzde 27, taksi, elektronik bilet, minibüs ve taksi dolmuş fiyatlarına yüzde 36 oranında zam yapıldığı açıklandı.

GÜNDEM 24.12.2021, 17:03 26.12.2021, 09:50
İstanbul'da toplu ulaşım ve servis ücretlerine zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, bugün gerçekleştirdiği olağanüstü toplantısında, ulaşıma zam yapılması kararını verdi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir başkanlığında yapılan UKOME Aralık Ayı Olağanüstü Toplantısı, 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde düzenlendi.

Zam teklifi kabul edildi

Toplantıda servis ücretleri, elektronik bilet, minibüs, taksi, taksi dolmuş fiyatlarına zam ve Adalar'da bulunan elektrikli araç alımına ilişkin teklifleri konuşuldu.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü elektrik, yakıt giderleri, dolar ile birlikte asgari ücret artışı sebebiyle e-bilet fiyatları, taksi dolmuş, taksi, minibüs ücretlerine yüzde 36 oranında zam teklifi edilirken, servis ücretlerine de yüzde 27 oranın zam teklifi sunuldu.

Yılbaşından sonra geçerli

Sunulan zam teklifi, yapılan oylama sonucunda kabul edildi ve böylece İstanbul'da servis ücretlerine yüzde 27, taksi, elektronik bilet, minibüs ve taksi dolmuş fiyatlarına yüzde 36 oranında zam yapıldı.

Yüzde 36 zam teklifinin kabul edilmesiyle birlikte taksimetre açılış ücretleri 5,55’ten 7 TL’ye yükseldi.

Kısa mesafe fiyatı ise 14 TL 50 kuruştan 20 TL’ye yükseldi. Yılbaşından sonra zamlı tarifenin geçerli olacağı açıklandı.

Yorumlar (0)