İsrail, 'uyarı' yapmıştı… Dışişleri’nden açıklama!

Vatandaşlarına yönelik Türkiye’ye seyahat uyarısı yayımlayan İsrail’in bu hamlesi sonrası Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. 

GÜNDEM 14.06.2022, 14:12 14.06.2022, 17:25
İsrail, 'uyarı' yapmıştı… Dışişleri’nden açıklama!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Bu tarz uyarıların, farklı uluslararası olaylarla ve gelişmelerle ilişkili olduğu düşünülmektedir. İlgili birimlerimizce, terörle mücadele konusundaki ortaklık ve iş birliği mekanizmalarımız çerçevesinde, gerekli tüm tedbirler eksiksiz olarak alınmaktadır” şeklinde konuştu. 

“Türkiye, hem bölgemizin hem de dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir”

Türkiye’de hiçbir şekilde güvenlik sorunu bulunmadığını altını çizen Tanju Bilgiç, “Türkiye, hem bölgemizin hem de dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir. Ülkemiz, terörle mücadele çalışmalarını etkin olarak sürdürüyor. Hem ülke içinde hem de sınır ötesinde hiçbir terör girişimine fırsat vermiyor. Türkiye’nin terörle mücadeledeki büyük başarısı ortadadır. Bu başarı da tüm dünya tarafından net şekilde görülmektedir” ifadelerini kullandı. 

“Uluslararası toplumun güvenliği hususunda Türkiye’nin bugüne kadar göstermiş olduğu başarılar ortadadır”

Türkiye’nin terörle mücadele çalışmaları ile birlikte bölgeye de büyük katkı sağladığını dile getiren Bilgiç, “Ülkemizin terörle mücadeledeki bu başarısı ve kararlılığı, hiçbir terör örgütüne ayrım yapmadan devam ediyor. Bu durum, ülkemize olduğu kadar bölge huzuruna da büyük katkılar sunuyor. Uluslararası toplumun güvenliği hususunda Türkiye’nin bugüne kadar göstermiş olduğu başarılar ortadadır. Türkiye bu kararlı ve ilkeli duruşunu bundan sonra da sürdürecektir. Ülkemizin bu tutumu, her kesim tarafından takdir edilmelidir” dedi. 

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, “Geri dönün” çağrısı yapmıştı

Önceki gün açıklamalarda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Türkiye’ye seyahat uyarısında bulunarak, “Tatil için şu an Türkiye’de bulunan İsraillilere yönelik ciddi bir tehdit olduğunu görüyoruz. Bu durum çeşitli riskleri içeriyor. Tüm vatandaşlarımız büyük bir tehlike altında olabilir. Bu sebeple İstanbul’a ve Türkiye’ye seyahat planı olan tüm İsrail vatandaşlarının yolculuklarını iptal etmelerini istiyoruz. Türkiye’deki vatandaşlarımıza bir an önce geri dönmeleri yönünde çağrımızı yineliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)