İspanya'dan getirilen 150 Türk Amasya'da

İspanya'dan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri kapsamında Türkiye'ye getirilen 150 Türk vatandaşı Amasya'da KYK'ya bağlı öğrenci yurduna yerleştirildi.

GÜNDEM 23.04.2020, 07:02
İspanya'dan getirilen 150 Türk Amasya'da

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaşın, yaklaşan ramazan ayı ve Ramazan Bayramı'nı evlerinde geçirebilmesi maksadıyla başlatılan tahliye operasyonu kapsamında, İspanya'dan 150 Türk vatandaşını taşıyan THY (Türk Hava Yolları) uçağı, Merizfon Havalimanı'na teker koydu.

Apronda pasaport kontrolü yapılan ve sağlık taramasından geçirilen yolcuların bavulları ise AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ekipleri tarafından dezenfekte edildi.

Vatandaşlar, otobüslerle karantina sürecini geçirecekleri Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yeşilırmak Öğrenci Yurdu'na getirildi ve burada Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ve yurt görevlileri tarafından karşılandı.

"Devletimiz sayesinde buradayız"

İspanya'ya staj için giden Bora Taştan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yorucu bir yolculuk olduğunu fakat Türkiye'de olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu tekrar gördüğünü belirten Bora Taştan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Öğrenciyim. Staj yapıyordum, bir buçuk ay önce stajı durdurmak zorunda kaldık.  Ülkemiz büyük bir operasyon düzenledi ve bizi oradan getirdi. Devletimiz sayesinde şu an burada bulunuyoruz. Mutluyum, ailem çok mutlu. Benden ziyade ailem çok endişeliydi orada kaldığım için. Devlet yetkililerimize çok teşekkür ediyorum, bizimle ilgilendiler, bizi ülkemize getirdiler. Görevliler, hem havalimanında hem burada olsun bizimle çok ilgilendiler."

Yorumlar (0)