Gurbetçi: Tedbir almayıp buraya "yasak bölge" diyorlar!

Gurbetçilerden biri, Avrupa ülkelerinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda Türkiye kadar önlem almadığını ancak yine de ülkemizi "yasak bölge" olarak ilan ettiklerini söyledi. 

GÜNDEM 18.07.2020, 13:33
Gurbetçi: Tedbir almayıp buraya "yasak bölge" diyorlar!

Gurbetçiler, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile verdiği mücadeleye güvenerek, memleketlerine gelmeyi sürdürüyorlar.

Farklı Avrupa ülkelerinde ikamet eden Türklerin, senelik izinlerini kullanmak için yurda gelmek istemeleri üzerine sınır kapılarında hareketlilik meydana geldiği görüldü.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye gelen gurbetçilerin giriş işlemleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde gerçekleştiriliyor. 

Haziran ayında kaç kişi girdi?

Söz konusu kapıdan giren otomobillere sırasıyla dezenfektasyon işlemi uygulanırken, bütün yolcuların ateşleri de tek tek ölçülüyor.

Yayımlanan veriler doğrultusunda, Haziran 2020'de kapıdan 102.586 kişinin girdiği bildirildi. 

"Türkiye kadar önlem almıyorlar"

İsmail Yıldırım isimli gurbetçi, Avusturya'dan Gaziantep'e gitmek üzere geldiğini belirterek, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde pek çok önlem aldığını, fakat Avrupa ülkelerinin Türkiye kadar önlem almadığını söyledi.

Bu ülkelerin hem önlem almadıklarını hem de ülkemizi "yasak bölge" olarak nitelendirdiklerini aktaran Yıldırım, vatan aşkının kanında olduğunu, bu nedenle onlara rağmen vatanına geldiğini ifade etti. 

"Ekonomiyi çökertmeye çalışıyorlar"

Gürdal Yaramış isimli gurbetçi de Almanya'dan Türkiye'ye geldiğini kaydederek, Almanya'nın ülkemizin ekonomisini çökertmeye çalıştığını ancak vatan aşkına sahip olduğu için yine de Türkiye'ye geldiğini anlattı. 

"Gelmeyelim diye sıkıntı yaratıyorlar"

Avusturya'nın başkenti Viyana'dan gelen başka bir gurbetçi ise buraya gelmemeleri için ülkelerinin sıkıntı yarattıklarını söyledi. 

Yorumlar (0)