İşte karşınızda kurban yakalama timi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 10 kişiden meydana gelen bir kurban yakalama timi, kaçan kurbanlık hayvanları yakalama görevini üstlenecek. 

YAŞAM 18.07.2020, 13:55 18.07.2020, 13:57
İşte karşınızda kurban yakalama timi!

Kurban Bayramı, 31 Temmuz günü başlayarak 4 gün sürecek. 

Bayrama sayılı günler kala Erzincan'da 10 kişiden meydana gelen bir kurban yakalama timi, kondisyon ve güç kazanmanın yanında ile atış eğitimleri alıyor. 

Şehirde kaçan kurbanlık hayvanların yakalanabilmesi için kurulan tim, Erzincanspor Vedat Çimen Tesisleri'nde eğitim almaya başladı. 

Kurban Bayramı'ndan önce eğitim alan 10 kişilik tim, kaçan kurbanlık hayvanların etkili müdahale yöntemleriyle yakalanabilmesi için antrenman gerçekleştiriyor. Söz konusu ekip; bir atlı, bir drone kullanıcısı, yedi silahlı ve bir ATV motorlu kişiden meydana geliyor. 

Kement atmayı öğreniyorlar

Söz konusu antrenmanlar sırasında kaçan kurbanlık hayvanlara halka ile kement atmayı öğrenen tim, aynı zamanda uyuşturucu silah ile müdahalede bulunmayı da kolaylıkla öğreniyor. Tim, günde iki defa koşu, mekik ve şınav çekme gibi çalışmalar da yapmayı ihmal etmiyor. 

Otomobillerin giremediği dar sokaklarda kaçan kurbanlık hayvanları drone ve atlı ekip ile izlemeyi amaçlayan tim, Kurban Bayramı'na kadar antrenmanlarını sıkı bir şekilde sürdürecek. 

Kaçanlar drone ile bulunacak

Erzincan Belediyesi'nden Ercan Tandırverdi, her sene olduğu gibi bu sene de kurban yakalama timi oluşturulduğunu ve antrenmanların düzenlendiğini ifade etti. 

Veteriner İşleri Müdürü olan Tandırverdi, kurbanlık hayvanları eziyet etmeden yakalamayı hedeflediklerini belirterek, kaçan kurbanlık hayvanların yerlerinin drone ile belirleneceğini söyledi. Tandırverdi, söz konusu timlere ATV aracı ve at ile kement atmanın öğretildiğini, hayvanların bedenlerinin doğru bölgelerine sakinleştirici özelliği olan enjektör fırlatma eğitimi verildiğini anlattı. 

Yorumlar (0)