Galip Öztürk ile ilgili soruşturmada yeni gelişme

Gürcistan'ın Batum şehrinde tutuklanan firari iş adamı Galip Öztürk, çok miktarda uyuşturucu satın almak ve saklamakla suçlandı.

GÜNDEM 02.06.2022, 19:00 03.06.2022, 09:14
Galip Öztürk ile ilgili soruşturmada yeni gelişme

Öztürk, Batum'daki bir AVM'de yaklaşık olarak 7 saat süren özel operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gürcistan Başsavcılığı’nın internet adresi üzerinden gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Öztürk'ün çok miktarda uyuşturucuyu satın almak ve saklamakla suçlandığı kaydedildi.

8-20 sene arasında hapis veyahut müebbet alabilir

“İş insanının evinde gerçekleştirilen aramada 7,2 kilogram kokain yakalandı.” denilen açıklamada, “31 Mayıs'ta Öztürk'ün evinde gerçekleştirilen arama neticesinde sahte ödeme belgelerinin kullanılması, vergi kaçırma, kara para aklama gibi olaylarla ilişkili olarak tahkikat yürütüldü ve 7,2 kilogram uyuşturucu madde yakalandı. Tutuklanan Öztürk, 8-20 sene arasında hapis veyahut müebbet hapis cezasını öngören 260'ıncı madde uyarınca suçlandı." ifadeleri kullanıldı. 

Türkiye'de müebbet hapis verilmişti

28 Eylül 1996 tarihinde Kuvvet Köseoğlu’nun Samsun’da katledilmesi ile ilgili Öztürk’ün de aralarında olduğu 7 şahsın yargılandığı davada cinayeti işlediği belirtilen Kudret Okumuş, ülke dışına kaçmaya çalıştığı esnada 28 Ağustos 2011 tarihinde yakalanmıştı. İstanbul 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Ekim 2012 tarihinde sanıklar C.K., S.Ş., Y.Ö., A.O. ve Y.Y hakkında beraat kararı verirken, Öztürk ile Okumuş’a ise ömür boyu hapis cezası vermişti. Bahse konu kararda Öztürk, cinayetin azmettiricisi olarak nitelendirilmişti.

Yorumlar (0)