Galip Öztürk Gürcistan'da gözaltına alındı

Ülkemizde bir cinayet davasından hapis cezasına mahkum edilen firari iş insanı Galip Öztürk'ün Gürcistan makamları tarafından Batum şehrinde gözaltına alındığı öğrenildi.

GÜNDEM 01.06.2022, 00:21
Galip Öztürk Gürcistan'da gözaltına alındı

Gürcistan’ın Batum şehrinde yakalanan Galip Öztürk'ün Gürcistan Maliye Bakanlığı'nca sürdürülen tahkikat kapsamında vergi kaçırma, evrakta sahtecilik ve kara para aklama şüphesi ile gözaltına alındığı öğrenildi.

Gürcistan'da altı sene hapsi isteniyor

Gürcistan Maliye Bakanlığı Soruşturma Dairesi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, mahkemenin verdiği kararla, Öztürk hakkında vergi kaçırma, evrakta sahtecilik ve kara para aklama suçlamalarından tahkikat yapıldığı kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mahkemenin aldığı karara dayanarak Öztürk'ün ikamet ettiği evde gerçekleştirilen aramada, diğer maddi deliller ile birlikte büyük miktarda nakit paraya ek olarak, Öztürk ile ilişkili olduğu öne sürülen psikotrop ve uyuşturucu maddeler yakalandı. Altı seneye dek hapis cezasını öngören Gürcistan Ceza Kanunu'nun 260 ve 261'ıncı maddelerinin ilk kısımları uyarınca Öztürk gözaltına alındı."

Yorumlar (0)