Fuat Oktay kürsüde kötü şekilde fenalaştı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millî Siber Güvenlik Zirvesi'nde konuşurken kürsüde fenalaştı. Fuat Oktay'ın durumunun çok kötü olduğu ilk bakışta dahi anlaşılabilirken, salonda tam anlamıyla güvenlik ve tedbir rezaleti yaşandı.

GÜNDEM 21.12.2020, 13:36
Fuat Oktay kürsüde kötü şekilde fenalaştı!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Millî Siber Güvenlik Zirvesi" programına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kürsüde konuşma yaptığı sırada fenalaştı.

Fuat Oktay yapay zekâ ve siber güvenlikle ilgili konuşma yaparken bir anda dilinin sürçtüğü ve konuşmasının ağırlaştığı görüldü. Rahatsızlık geçirdiği hem ses tonundan hem durağanlaşmasından hem de ayakta zor duruşundan açıkça belli olan Fuat Oktay'a müdahale konusunda tereddüt yaşayan korumalar bir süre ne yapacağını bilemedi.

İlk yaklaşan korumanın Fuat Oktay'a yardım etmek için kendisinin izin vermesini beklediği görüldü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın da, rahatsızlanmasına ve konuşma yetisini yitirmesine rağmen sözlerini sürdürmeye çalıştığı, bu sırada korumaların Oktay'ı kürsüde yalnız bırakarak uzaklaştığı görüldü.

Ses tonunun iyice düşmesi ve konuşma akışının iyice bozulması üzerine tekrar Fuat Oktay'ın yanına gelen korumalar, birbirlerine kısık sesle "ambulans arkadaşlar, doktorumuz gelsin" şeklinde fısıltı ile seslenmeleri şaşırttı.

Bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisinin "kes" talimatı üzerine önce mikrofon kapatıldı ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a müdahale edildi. Ancak müdahalenin perde kapatılmadan izleyici karşısında yapılmaya çalışılması da ayrı bir rezalet olarak ekranlara da yansıdı.

Fuat Oktay'ın sağlık durumu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Necdet Ünüvar, "Fuat Oktay'ın tansiyon düşüklüğüne bağlı olarak sorun yaşandığını ancak durumun kontrol altında olduğunu, şu an bir sıkıntısının bulunmadığını, sağlık probleminin olmadığını, ödül törenine de teşrif edeceğini" bildirdi.

Yorumlar (0)