Faruk Fatih Özer'in ablası konuştu: Suçlu olsam kaçmaz mıydım?

Çok sayıda yatırımcıyı dolandırdığı öne sürülen kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandı. Faruk Fatih Özer'in tutuklu yargılanan ablası Serap Özer, bugün görülen dava duruşmasında konuştu. Kardeşinin maaşlı bir çalışanından fazlası olmadığını belirten Serap Özer, "Yurt dışına kaçtığını bile haberlerden öğrendim. Ben sadece muhasebe işlerine bakıyordum. Suçlu olsam ben de kaçmaz mıydım. 18 aydır tutuklu yargılanıyorum, yatalak anneme bakacak kimse yok." dedi.

GÜNDEM 23.09.2022, 20:41 25.09.2022, 08:43 Hakan Öksüz
Faruk Fatih Özer'in ablası konuştu: Suçlu olsam kaçmaz mıydım?

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu olan Faruk Fatih Özer'in, büyük miktarda parayla yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti. Çok sayıda kişi, dolandırıldığını öne sürerek Faruk Fatih Özer'den şikayetçi olmuştu. 30 Ağustos’ta Arnavutluk'ta yakalanan Özer'in yargılanması sürüyor. Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Faruk Fatih Özer'in tutuklu ablası sanık Serap Özer'in de aralarında yer aldığı 6 sanık katıldı.

"Yurt dışına kaçtığını bile haberlerden öğrendim"

Duruşmada söz verilen Serap Özer, kardeşi Faruk Fatih Özer'in maaşlı çalışanı olduğunu kaydetti. Kardeşi Faruk Fatih Özer ile aralarında şakalaşmanın bile olmadığını söyleyen Serap Özer, "Muhasebe işlerini yürütüyordum. 4 yıl boyunca yatalak annemle ilgilendim. Şu an annemle ilgilenecek birisi yok, çünkü kendimi bir türlü aklayamadım. Son 18 ayım tutuklu geçti. Yetki tamamen Faruk Fatih Özer'deydi. Yurt dışına kaçtığını bile haberlerde gördüm, haberim yoktu." ifadelerini kullandı.

"Maaşlı bir çalışandan fazlası değildim"

Üzerine atılı suçla ilgisinin olması halinde zaten çoktan yurt dışına kaçmış olacağını belirten Serap Özer, "Kardeşim Faruk Fatih Özer'in mart ayından bu yana ödemeleri yapmadığını öğrendim. Mağdurların zararını o giderebilir, ben değil. Maaşlı bir çalışandan fazlası değildim. 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalandı ve iade edilecek. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmem mümkün değil." dedi.

Duruşma 16 Aralık'a ertelendi

Tutuklu yargılanan sanıklardan biri olan Güven Özer, kendisi dâhil olmak üzere ifadesi alınan 186 sanığın da suç işlemediğini söyleyerek tahliyesini talep etti. Duruşmada hazır bulunan mağdurlar ise zararlarının aylardır karşılanmadığını ve şikayetçi olduklarını kaydetti. Mahkeme heyeti, sanık ve mağdurların konuşmalarından sonra kararını açıkladı. Sanıkların tutukluluğun devam edeceğini bildiren mahkeme, bir sonraki duruşmanın 16 Aralık'ta yapılacağını aktardı.

Mağdurlar, 356 milyon lira zarar etti

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianemede Thodex adlı şirketin, Faruk Fatih Özer tarafından kurulduğuna yer verildi. Kripto para ve kripto borsalarının işleyişi hakkında temel bilgilerin bulunduğu iddianamede MASAK raporuna da yer verildi. Sanık Faruk Fatih Özer'in, 253 milyon 714 bin 909 lira tutarındaki kripto varlığı, merkezi Malta'da bulunan kripto cüzdanlarına aktardığı kaydedildi. Raporda mağdurların zararının yaklaşık 356 milyon lira olduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0)