Thodex’in kurucusu Fatih Özer, Arnavutluk’ta hakim karşısına çıktı

Arnavutluk’ta önceki gün yakalanarak gözaltına alınan Thodex kurucusu Fatih Özer, ülkenin Elbasan Asliye Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Savcılık, zanlının tutukluluğunun devamını talep etti. 

GÜNDEM 02.09.2022, 13:08
Thodex’in kurucusu Fatih Özer, Arnavutluk’ta hakim karşısına çıktı

Thodex isimli kripto para alım-satım platformunu kuran ve binlerce vatandaşı dolandırarak yurt dışına kaçan Fatih Özer, 30 Ağustos’ta Arnavutluk’ta yakalanarak gözaltına alınmıştı. Bu ülkede ilk kez mahkeme karşına çıkan Özer’in duruşmaya şort giyerek katılması gözlerden kaçmadı. Elbasan Savcılığı, mahkeme heyetine verdiği raporda tutukluluk halinin devamını talep etti. 

“Gelişme üzerine Arnavutluk Emniyet Müdürlüğü ile temas kuruldu”

Uzun bir süredir kırmızı bültenle aranan Özer, Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalanarak gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, zanlının Arnavutluk’taki mahkeme sürecinin ardından Türkiye’ye iade edileceğini duyurmuştu. Arnavutluk Emniyet Müdürlüğü ile temas halinde olduklarını vurgulayan Bakan Soylu, “Nisan ayında Interpol üzerinden bu şahıs için kırmızı bülten çıkarmıştık. Arnavutluk’u da bilgilendirmiştik. Orada yakalandı. Gelişme üzerine Arnavutluk Emniyet Müdürlüğü ile temas kuruldu. Dışişleri Bakanı’mız da gerekli temasları kuruyor. Sayın Cumhurbaşkanı’mızı bilgilendirdik. Şu an iki arkadaşımız orada görevlerini yapıyor” şeklinde konuşmuştu. 

Fatih Özer ne zaman Türkiye’ye iade edilecek?

İade sürecinin ne zaman sonuçlanacağına dair soruyu da yanıtlayan Bakan Soylu, “Bu süreç biraz uzun sürebilir. Mahkeme süreci olacak. İki seçenek vardır. Sınır dışı edebilirler ancak mahkeme devam ederken bu olmaz. Mahkeme bitince de iadesi yapılabilir. Mahkemenin ne zaman karar vereceğine bakacağız. Arnavutluk birimleri bize yardımcı olmaya çalışan bir tutum içindeler. O sebeple de kendilerine teşekkür ediyoruz” demişti. 

“Sistemde bakım var” diyerek faaliyetleri durdurmuşlardı

Merkezi Kadıköy’de bulunan Thodex kripto para alım-satım platformu, 2021 yılında “Sistemde bakım çalışması var” açıklaması yaparak aniden faaliyetlerini sonlandırmıştı. Konuyla ilgili 22 Nisan 2021 günü İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, platformun kurucusu olan Fatih Özer’in ise yurt dışına kaçtığı belirlenmişti. 

Yorumlar (0)