Thodex kurucusu Fatih Özer yakalandı! İşte saklandığı ülke…

Thodex vurguncusu olarak da bilinen ve uzun süredir kırmızı bültenle aranan Fatih Özer, Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalandı.

GÜNDEM 30.08.2022, 12:12 30.08.2022, 12:13
Thodex kurucusu Fatih Özer yakalandı! İşte saklandığı ülke…

2017 yılında kurduğu kripto para alım-satım platformu ‘Thodex’ üzerinden binlerce vatandaşı dolandırdığı gerekçesiyle uzun süredir kırmızı bültenle aranan Fatih Özer, Arnavutluk’un Vlora şehrinde yakalandı. İçişleri Bakanlığı, zanlının Türkiye’ye iadesi için gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu. Özer’in 3 farklı suçtan toplam 40 bin 562 yıla kadar hapsi isteniyor. 

3 farklı hesaptan para transfer yapıldığı ortaya çıktı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Fatih Özer’in kontrolünde bulunan 3 farklı hesaptan 253 milyon 714 bin 909 liraya eşdeğer olan kripto varlık transferi yapıldığı vurgulandı. Bu transferlerin büyük bölümünün sanıklar Fatih Özer, Cem Uzunoğlu ve Zuhal Özer’in Malta’da bulunan Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcısı bünyesinde yer alan kripto varlık cüzdanlarına aktarıldığı belirtildi. Arnavutluk’ta yakalanan Özer’in kısa süre içerisinde Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)