Fahrettin Altun: Bazı ülkeler, teröre verdiği desteği kesmeli!

Taksim'de meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Saldırının arkasındaki failleri ortaya çıkaracağız." dedi. Bazı ülkelerin terör örgütlerine verdiği örtülü desteğin, bu saldırının yaşanmasında payının olduğunu kaydeden Altun, "Türkiye'nin dostluğunu arayan ülkeler, teröre verdikleri doğrudan ya da dolaylı desteği sonlandırmalıdır." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 14.11.2022, 09:35 15.11.2022, 06:13 Hakan Öksüz
Fahrettin Altun: Bazı ülkeler, teröre verdiği desteği kesmeli!

İstanbul Taksim'de dün yaşanan bombalı saldırı, Türkiye'yi yasa boğdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bunun bir terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz." açıklamasında bulundu. İstiklâl Caddesi'nde yaşanan saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti. 81 kişinin yaralandığı, 2 kişinin durumunun ise ağır olduğu belirtildi. Yaralıların, hastanedeki tedavilerinin devam ettiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Taksim'deki patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. Terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini kaydeden Altun, saldırının gerçek faillerinin yakalanacağını söyledi. Teröristlerin, bu saldırıyla Türkiye'yi korkutabileceklerini zannettiğini belirten Altun, "Türkiye, geçmişte çok fazla badire atlattı. Her seferinde ayağa kalktık ve failleri yakalamak için harekete geçtik. Bu sefer de öyle olacak." ifadelerini kullandı. 

"Ağır bedeller ödeyecekler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde teröre karşı verdikleri mücadelenin devam edeceğini belirten Fahrettin Altun, "Masumlara yapılan saldırının arkasındaki güçler, ağır bedeller ödeyecek. Bu saldırı, bazı ülkelerin terör örgütlerine verdiği örtülü desteğin doğrudan ve dolaylı sonuçlarından biridir. Türkiye'nin dostluğunu arayan ülkeler, teröre verdikleri doğrudan ya da dolaylı desteği acilen sonlandırmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

New York Times'ın haberi, tepki topladı

Öte yandan patlamayla ilgili New York Times'ın yaptığı haber tepki topladı. Haberi, "Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, Pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor." şeklinde sunan gazete, eleştiri oklarının hedefi oldu. Çok sayıda Türk gazeteci, sanatçı ve sosyal medya fenomeni, söz konusu haberin "art niyetli" olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Yorumlar (0)