Rus ordusu çekildi, Herson’da suç kayıtları gün yüzüne çıktı

Rus güçlerinin çekilmesiyle beraber Herson Ukrayna’ya geçti. Zelensky, bölgenin boşaltılmasına rağmen bölgede görülen tehlikenin devam ettiğini vurguladı. Ukraynalı lider, "Her zamanki gibi vahşetleri arkalarında bırakıp gittiler" dedi.

DÜNYA 14.11.2022, 10:09 14.11.2022, 17:39
Rus ordusu çekildi, Herson’da suç kayıtları gün yüzüne çıktı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Rus güçlerinin ayrıldığı Herson bölgesi ile ilgili açıklamada bulundu. Basın açıklaması yapan Zelensky, Herson’da savaş suçlarının detaylı olarak incelendiğini dile getirdi.

“Aynı vahşetleri geride bırakıp gittiler”

Yetkililerin bölgede incelemelere devam ettiğini ifade eden Zelensky, "Şimdiden 400’den daha çok Rus savaş suçunu yetkililerimiz tarafından belgelendi. Hem askeri personellerimizin hem de sivillerimizin cesetleri bulundu." şeklinde konuştu.

Herson'da büyük bir katliam yapıldığını iddia eden Zelensky, "Rus güçleri, Herson ve civarında, ülkemizin diğer yerlerinde yaptığı gibi aynı vahşetleri geride bırakıp gitti." ifadesini kullandı.

“Bölge mayın tarlası haline gelmiş”

Ukrayna lideri bölgede halen çalışmaların sürdürüldüğünü aktararak, "Çekilmenin sonrasında geride kalan paralı askerler ve Rus askerlerinin tutuklanması ve sabotajcıların etkisiz duruma getirilmesinin de devam ettiğini" sözlerine ekledi.

Zelensky, diğer bir taraftan, “Herson henüz güvenli değil, şu anki durum bizlere bölgenin hala tehlikeli olduğunu gösteriyor. Her şeyden önce, bölge mayın tarlasına dönmüş. Üzülerek söylüyorum, bölgede mayınları temizlemek için görevlendirilen istihkamcımız hayatını kaybetti ve dört kişi de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)