Eylem hazırlığındaki 6 PKK'lı öldürüldü!

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), Irak'ın kuzeyinde eylem hazırlığında olan 6 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

GÜNDEM 27.10.2020, 09:58 27.10.2020, 10:04
Eylem hazırlığındaki 6 PKK'lı öldürüldü!

Irak'ın kuzeyinde eylem hazırlığında olan 6 PKK'lı terörist öldürüldü.

Konuya ilişkin açıklama MSB'den (Milli Savunma Bakanlığı) geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonların kararlı bir şekilde devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara ve Zap bölgelerinde 6 PKK'lı teröristin gözetleme ve keşif araçlarıyla saptandığı ifade edildi. 

Söz konusu teröristlerin, eylem hazırlığında oldukları belirtildi. Bunun üzerine hava harekâtlarının gerçekleştirildiği ve 6 PKK'lı teröristin öldürüldüğü kaydedildi. 

Dün Hatay'da patlama meydana gelmişti

4 PKK'lı teröristin "paramotor" olarak nitelendirilen bir uçan aletle Hatay'ın İskenderun ilçesine indikleri tespit edilmişti. Söz konusu teröristlerden biri öldürülürken, diğeri de canlı olarak yakalanmıştı.

Diğer iki terörist ise güvenlik güçleri tarafından dün Amanoslar'da sıkıştırılmıştı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, ilk olarak Payas'ta bulunan kontrol noktasında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında kısa süreli bir temasın yaşandığını söylemişti.

Hatay Valisi Doğan, PKK'lı teröristlerin İskenderun çevre yolunda yeniden sıkıştırıldığını, araçtan inerek kaçan bir teröristin kendisini patlattığını, diğer teröristin de güvenlik güçlerinin çalışmaları neticesinde bir daha eylem yapamayacak duruma getirildiğini ifade etmişti.

Doğan, Amanoslar'dan terör örgütü PKK'nın temizlendiğini duyurmuştu. Olaylar sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirten Doğan, yalnızca hafif şekilde yaralanan kişiler olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar (0)