ABD, terör saldırısı ihtimaliyle Türkiye'deki elçiliklerini kapatmıştı!

ABD tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Türkiye’de bir terör saldırısı oluşabileceğinin üstünde durarak elçiliklerini kapatma kararı almıştı. Bugün Hatay’da yaşanan olay, akıllara ABD’nin açıklamasını getirdi.

GÜNDEM 26.10.2020, 23:02 26.10.2020, 23:25
ABD, terör saldırısı ihtimaliyle Türkiye'deki elçiliklerini kapatmıştı!

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği, geçtiğimiz günlerde ABD vatandaşlarına İstanbul’da bir terör eylemi gerçekleşebileceğine dair uyarıda bulunmuştu. Türkiye’de yaşayan ABD vatandaşlarının dikkatli olmaları istenirken; İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’daki elçilik görevlerinin geçici süreyle durdurulduğu belirtilmişti.

"Terör eylemi olabilir" söyleminden 3 gün sonra Hatay’da saldırı gerçekleşti

Akşam saatlerinde Hatay’da 2 terörist tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında, akıllara ilk gelen şey ABD’nin 3 gün önce verdiği terör alarmı oldu. ABD’nin elçiliklerini kapatma kararından sadece 3 gün sonra gerçekleşen bu saldırı, sosyal medyada paylaşım yapan birçok vatandaş tarafından ‘zamanlama manidar’ şeklinde karşılık buldu.

Teröristlerin görüntüleri ortaya çıktı

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin görüntülerine ulaşıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, teröristerlerden birinin öldüğü, diğerinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü duyuruldu. 

Bakan Soylu: Teröristlerin ikisi de etkisizleştirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Hatay'daki terör saldırısına ilişkin iki teröristin etkisizleştirildiğini açıkladı.

Yorumlar (0)