Evden çalışan kamu görevlisi mesai saatinde dışarı çıkamayacak!

Ordu’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle kullanılan eldiven, maske ve bone gibi kişisel koruyucu donanımların cadde ve sokaklara atılmasına ve evde esnek çalışan kamu görevlisinin mesai saatlerinde dışarı çakmasına yasak getirildi. Yasağa uymayanlara idari ceza uygulanmasına yönelik karar alındı. 

GÜNDEM 07.04.2020, 13:58 07.04.2020, 14:04
Evden çalışan kamu görevlisi mesai saatinde dışarı çıkamayacak!

Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Meclisi kararı doğrultusunda vatandaşların kullandığı eldiven, maske ve bone gibi kişisel koruyucu donanımların cadde ve sokaklara atılmasının çevre ve toplum sağlığını riske attığı, bu nedenle bunların cadde ve sokaklara gelişigüzel atılmasına yasak getirildiği bildirildi.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yaparken koronavirüs sebebiyle idari izin, esnek çalışma izni vb. yöntemlerle evden-uzaktan çalışma izninden yararlanan kamu görevlilerinin, mesai saatleri içerisinde dışarı çıkmasına da yasak getirildi. 

Kuralı ihlâl ettiği ve evden dışarı çıktığı belirlenen kamu görevlisi hakkında idari işlemlerin yanında, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına riayet etmemekten de idari ve diğer cezai yaptırımlar uygulanacağı bildirildi.

Diğer yandan, alınan karar gereği hastaneler ile diğer sağlık kurumlarına başvurularda ve toplu taşıma araçlarında vatandaşların maske takmaları zorunlu oldu.
 

Yorumlar (0)