Ev sahipleri dikkat! Yargıtay'dan emsal karar

Emsal niteliğinde bir karara imza atan Yargıtay, üst kattaki daireden sızan su sebebiyle alt dairede meydana gelen maddi zararının üst kattaki ev sahibi tarafından karşılanması gerektiğine hükmetti. 

GÜNDEM 26.06.2022, 10:30 27.06.2022, 09:12
Ev sahipleri dikkat! Yargıtay'dan emsal karar

Edinilen bilgiye göre, üst kattaki komşusunun dairesinden kendi evine sürekli su sızan bir vatandaş, konu hakkında şikâyetçi olarak Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Üst katın banyo ve mutfağından devamlı olarak kendi evlerine su sızdığını belirten kişi, zararın karşılanmasını ve sızıntının giderilmesini talep etti. 

Davalı ev sahibi, kararı temyize götürdü

Davayı kısmen kabul eden mahkeme heyeti, zararın bilirkişi tarafından tespit edilen bölümünün üst katta yaşayan ev sahibi tarafından karşılanmasına karar verdi. Davalı ev sahibi bu kararı temyize götürünce Yargıtay 5. Hukuk Dairesi tarafından emsal niteliğinde bir karara hükmedildi. 

Yargıtay, mahkemenin kararını onadı

Yargıtay’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, dairede meydana gelen zararın bilirkişi tarafından tespit edilen bölümünün üst kattaki ev sahibi tarafından karşılanması gerektiğine vurgu yapıldı. Karar metninde, “Dairede bilirkişi raporu ile belirlenen zararların üst kattaki ev sahibi tarafından karşılanması hususunda bir isabetsizlik görülmemiştir. Temyiz itirazı reddedilmiş ve mahkeme hükmünün onaylanmasına oy birliği ile karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)