Eski teröristten Diyarbakır Annelerine destek

Mersin’de polislerin ikna çalışmaları sonucunda teslim olan O.D., PKK kampında yaşadıklarını anlattı: “Her gün ölümle karşı karşıya kalıyoruz, bu çok zor. Orada yaşam çok zor. Ben, bana söylenenlere inanıp gitmiştim.” 

GÜNDEM 08.02.2022, 12:57 09.02.2022, 09:32
Eski teröristten Diyarbakır Annelerine destek

Kamu düzeni ile ulusal güvenliği tehdit eden terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve çeşitli vaatlerle kandırılarak ailelerinden koparılan gençlerin topluma tekrar kazandırılması için çalışmalarına devam eden polis ve jandarma ekipleri, Mersin’de ulaştıkları bir teröristi teslim olması yönünde ikna ettiler. Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen özverili çalışma sonucunda KCK/PKK terör örgütüne 1992 senesinde katılan ve Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarında arama kaydı bulunan O.D., ailesiyle buluşturuldu. 



“Bize Türkiye Cumhuriyeti’ni hep kötülediler” 

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nde kardeşi ile buluşarak 30 senelik hasreti gideren O.D., yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi: “Örgütün ideolojik propagandasına kanarak dağa gittim. 1992’de dağa çıktım. Oradaki yaşam gerçekten çok zor. Her gün ölümle karşı karşıyaydık. Defalarca teslim olmak istedim ama örgüt mensupları hep ‘Sakın gitmeyin sizi cezaevine gönderip işkence yaparlar.’ dedi. Ben de onlara hep inandım. Mersin polisinin verdiği güvenle buraya geldim. Söyledikleri hiçbir işkence bana yaşatılmadı. Polis ekipleri bana ailemmiş gibi yaklaştı. Bu sebeple mutluyum ve benimle iletişime geçen herkese teşekkür ederim. Diyarbakır Annelerine buradan selamlarımı gönderiyorum. Onların mücadelelerine destek veriyorum. İnşallah hepsi en kısa zamanda sevdiklerine kavuşur. Benim yaşadığım mutluluğu inşallah onlar da yaşarlar.” 

Yorumlar (0)