Erzincan'daki maden faciası: Bir işçinin cansız bedeni bulundu!

Erzincan'da yaşanan maden kazasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları, 53'üncü gününde devam etti. İşçi Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldığı bilgisi geldi. Yıldız'ın cesedi morga kaldırıldı.

GÜNDEM 06.04.2024, 10:16 06.04.2024, 10:16 Hakan Öksüz
Erzincan'daki maden faciası: Bir işçinin cansız bedeni bulundu!

Erzincan’ın İliç ilçesinde yer alan Çöpler Madeni'nde 13 Şubat'ta toprak kayması meydana geldi. Aralık 2010'dan bu yana altın üretimi yapılan Anagold Madencilik'in işletmesindeki madende yaklaşık 10 milyon metreküplük kütle kaydı. 

Arama çalışmalarının 53'üncü gününde bulundu

Kaybolan 9 işçiyi arama çalışmalarının 53'üncü gününde bir işçinin cansız bedeni bulundu. Toprak altında kalan Uğur Yıldız'ın cenazesine ulaşıldığı bildirildi. 

Bakan Bayraktar bilgi verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medyadan açıklamada bulundu. Kazanın ilk gününden bu yana çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Bayraktar, madenci Uğur Yıldız'ın cansız bedeninin "mangan ocağı" olarak tabir edilen yerde bulunduğunu aktardı.

Cansız bedeni morga kaldırıldı

Toprağın altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız'ın cesedi, 53 gün sonra bulundu. Yıldız'ın cenazesi, Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Evli olduğu öğrenilen Yıldız'ın cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edilecek ve Otlukbeli ilçesine bağlı Avcıçayırı köyünde defnedilecek.

Yorumlar (0)