New York'ta son 13 yılın en büyük depremi!

ABD'nin New York şehrinde büyüklüğü 4.8 olarak tespit edilen bir deprem gerçekleşti. Deprem sonrası havalimanlarının pistlerindeki faaliyetler askıya alındı.

YAŞAM 05.04.2024, 23:12 08.04.2024, 09:24 Hakan Öksüz
New York'ta son 13 yılın en büyük depremi!

New York'ta meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem, uçuşların askıya alınmasına neden oldu. ABD Jeoloji Araştırmaları (USGS) Kurumu, 42 milyon civarında kişinin yaşadığı bölgede hissedilen depreme ilişkin bilgilendirme yaptı. Herhangi bir can ve mal kaybına yol açamayan depremin merkez üssünün Lebanon bölgesi olduğu kaydedildi.

Uçuşlarda gecikmeler yaşandı

Pek çok yüksek binanın yer aldığı New York'taki gökdelenlerde bulunanlar, depremi daha şiddetli şekilde hissetti. New Jersey Newark Liberty ve John F. Kennedy gibi uluslararası havalimanlarının pistlerindeki hareketlilik askıya alındı.

Yaklaşık 30 saniye sürdü

Eyalette 2011'den beri böyle büyük bir depremin meydana gelmediğini kaydeden New York Valisi Hochul, hayati tehlike arz eden bir durumun olmadığını bildirdi. Bronx bölgesinde yaşayan Charita Walcott (38) adlı bir vatandaş, şiddetli bir gümbürtü gibi hissettiren depremin 30 saniye sürdüğünü söyledi.

Yorumlar (0)