Erdoğan’dan Milli Ağaçlandırma Günü’nde doğa itirafı

Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “İnsanoğlu’nun son yüzyıllarda doğal kaynaklara olan saldırısının artık sürdürülemez boyutlara ulaştığını söyledi.

GÜNDEM 11.11.2021, 16:07 11.11.2021, 16:55
Erdoğan’dan Milli Ağaçlandırma Günü’nde doğa itirafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Millet Ormanı'nda gerçekleşen Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikim Töreni'nde doğa ile ilgili önemli tespitler yaptı. Erdoğan konuşmasında belirledikleri hedeflerinin 2021 sonuna kadar 252 milyon fidanı toprakla buluşturmak olduğunu ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamalarında şu cümleleri kurdu:

''İklim krizinin her geçen gün daha da fazla gündemimizde olduğu bu dönemlerde fidan dikerek destek olanlara teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanoğlu’nun son zamanlardaki bitmek tükenmek bilmeyen hırsıyla doğal kaynaklara saldırması artık sürdürülemez bir hal almıştır.

“Orman varlıklarını artıracağız”

Doğanın bize yaptığı ikazları alıyor, mesajlarını da dikkate alıyoruz. Dikilen her fidan mücadelemizin bir işaretidir. Türkiye 2023 yılında sıfır emisyonu hedeflemektedir. Biz 5,5 milyar fidanı diktik.

Türkiye, kurak arazileri ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa’da ilk sırada gelmektedir. Orman varlıklarımızın artırılması için sürekli ön saflarda bulunacağız.

“Artık Kıbrıs Adası büyüklüğünde toprakları kaybetmiyoruz”

Önümüzdeki 2 sene koyduğumuz hedef 2023’ün sonuna kadar dikilen fidan sayısı 7 milyara çıkarmak ve böylelikle ülkemizin çok önemsediğimiz orman varlığını sahip olduğumuz yüzölçümümüzün üçte biri seviyesine ulaştırmaktır.

Yaptığımız çalışmalar neticesinde erozyonla her sene kaybettiğimiz toprak miktarını 154 milyon tona düşürmeyi başardık. Artık her sene Kıbrıs adası büyüklüğünde bir toprağı kaybetmiyoruz. Ülkemiz ormanlarının yüzde 54 gibi büyük bir kısmı yangına hassas alanlardan oluştuğunu biliyoruz.

“Hedefimiz 252 milyon fidan”

Özellikle bu sene yangından en çok etkilenen bölgemiz olan Akdeniz Bölgesi iklim değişikliklerinden en fazla etkilenecek bölgelerin başında geliyor. Oluşabilecek orman yangınlarına karşı uluslararası çapta güçlü iş birliklerine imza atmalıyız.

Biz kapasitemizi geliştirerek, iklim değişikliğinin bize yansıyacak olumsuz etkilerine karşı orman teşkilatımızı güçlendirmeye sürdüreceğiz. Belirlediğimiz hedefimiz, bu sene yangından zarar gören alanları 1 yıl içerisinde ağaçlandırmaktır. Biz ‘Geleceğe Nefes’ isimli kampanya ile 252 milyon fidanı 2021 sonuna kadar toprakla buluşturacağız.”

Yorumlar (0)