Açık öğretim lisesi öğrencileri için müjde

Milli Eğitim Bakanlığı, aralık ayında yapılacak sınavlara girecek olan 18 yaş ve üzerindeki öğrencilerin mezuniyeti için gerekli olan 8 dönem şartını kaldırdı. Yeni yönetmeliğe göre 5 dönem başarılı olan kişiler, bu dönemde mezun olabilecek. 

EĞİTİM 11.11.2021, 16:32 12.11.2021, 08:58
Açık öğretim lisesi öğrencileri için müjde

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in imzasıyla yayınlanan bildiriye göre açık öğretim liselerinde öğrencilerin mezun olması için gerekli olan 8 dönem şartı kaldırıldı. İllerdeki açık öğretim okullarına gönderilen yazıya göre Bakanlık bünyesindeki açık öğretim okullarında sınavlar aralık ayında yapılacak. Bu kapsamda mezuniyet için gerekli şartlarını tamamlayan ve 18 yaş üzerinde olan öğrencilerin mezun olması için yeni bir yol açıldı. 



5 dönem sonunda mezun olunabilecek 

18 yaş ve üzerinde olan ve başarılı şekilde 5 dönem geçirmiş öğrenciler, kısa sürede mezun olabilecek. Fakat 18 yaş altındaki açık öğretim lisesi öğrencileri için 8 başarılı dönem şartı korunacak. 



“İstihdama erkenden katılabilmeleri için yapıldı” 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Bakanlığımız, yetişkin eğitimleri konusunda ciddi yatırımlar yapıyor. Bu kapsamda yetişkinlerin eğitime katılım oranlarını artırmak, kariyerlerine devam etmelerini sağlamak ve istihdama kısa sürede katılmalarını sağlamak için böyle bir yol izlendi.” 

Yorumlar (0)