Erdoğan: Manevi değerlerimize dil uzatanları yargı affetmez!

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda AK Partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli ve manevi değerlerimize dil uzatanlar ayağını denk alsın. Aksi durumda ne tarih ne de yargı affetmez." diye konuştu.

GÜNDEM 02.09.2022, 22:44 02.09.2022, 23:17 Hakan Öksüz
Erdoğan: Manevi değerlerimize dil uzatanları yargı affetmez!

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenilir b ahis siteleri, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında 2023 ve 2053 hedeflerinden bahseden Erdoğan, "Gelecekte evlatlarımız Malazgirt Zaferi'nin bininci yılı olan 2071 için önemli hedefler koyacaktır. Devlet ve millet olmak böyle bir şey." dedi.

"AK Parti olarak ülkenin makus talihini yendik"

Bütün ülkelerin medeniyet ve büyüme yolunda giderken Türkiye'nin yıllarca darbelerle cebelleştiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belki özgürlüğümüzü kazandık ve devletimizi kurduk fakat ekonomik ve sosyal olarak hep geride kaldık. Bu makus talihi yenmek isteyen kişilerin idam sehpalarına çıkarılarak başarısızlığa uğratıldığını aktaran Erdoğan, "AK Parti olarak bu makus talihi yendik. Vesayetin artık bu ülkede etkili olması çok zor. Darbe yönetimleri geride kaldı. Bu geri kalmışlığı, bir kader gibi kabullenemezdik." ifadelerini kullandı.

"Alevi ve Bektaşi kardeşlerimizin sorunlarını biz çözdük"

Bölgedeki ülkelerde çıkarılan çatışmalarla ilgili konuşan Erdoğan; Irak, Suriye Yemen ve Afganistan'dan örnekler verdi. Bu ülkelerde milyonlarca insanın kanının boş yere aktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi Sünni-Alevi olarak bölmeye çalıştılar. Türk-Kürt olarak bölmeye çalıştılar. 85 milyonuyla bütün vatandaşlarımız birinci sınıftır. Alevi ve Bektaşi kardeşlerimizin yaşadığı sorunları da biz çözdük. Milli ve manevi değerlerimize dil uzatanlar da ayağını denk alsın. Aksi durumda ne tarih ne de yargı affetmez." değerlendirmesinde bulundu.

"Ortaya aday koyamadılar"

2023 yılında yapılacak seçimler öncesi oynanan bütün oyunları boşa çıkaracaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni yönetim sistemimizi biliyorsunuz. Genel seçimler iki ayaklı yapılıyor. Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri bu seçimlerle belirleniyor. Cumhur İttifakı'nın adayı olduğumu aylar öncesinden belirttim. Diğer ittifaklar ortaya aday koyamadı. Yaptıkları kirli pazarlıkları ve ayak oyunlarını görüyoruz." dedi.

Yorumlar (0)