Erdoğan, Katar’da Mehmetçikleri ziyaret etti: "Hepinizle gurur duyuyorum"

Temaslarda bulunmak üzere Katar’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doha’da yaptığı konuşmada Mehmetçikleri de unutmadı. Türk askerlerinin Katar’daki görevleri büyük titizlikle yürüttüğünü ifade eden Erdoğan, “Mehmetçiğimiz, Katar halkının gönlünde taht kurmuş. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başkomutan olarak hepinizle iftihar ediyorum.”  dedi.

GÜNDEM 07.12.2021, 16:38 07.12.2021, 17:49
Erdoğan, Katar’da Mehmetçikleri ziyaret etti: "Hepinizle gurur duyuyorum"

İş birliğini genişletmek ve yeni adımlar atmak üzere Katar’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyeti, bugün 15 adet anlaşma imzaladı. Toplu imza töreninin ardından Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nı ziyaret eden Erdoğan, burada bir konuşma yaptı. 



“Başkomutan olarak hepinizle iftihar ediyorum” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Mehmetçiklerimiz! Katar halkının gönlünde adeta taht kurmuşsunuz. Rabbim sizleri ve tüm güvenlik güçlerimizi her türlü kazadan ve beladan korusun. Sizlere sevdiklerinizin, ailelerinizin ve aziz milletimizin selamlarını, sevgilerini getirdim. Sizler, Türkiye Cumhuriyetimizin göz bebeklerisiniz. Katar’daki görevinizi büyük fedakarlık ve titizlikle yaptığınızı görüyorum. Bundan memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başkomutan olarak hepinizle iftihar ediyorum.” şeklinde konuştu.



“Körfez hakları kardeşimizdir” 

Recep Tayyip Erdoğan sözlerinin devamında “Güzel coğrafyamız, kardeşlik bağımızla daha da güzelleşmeli ve bu bağ ile gündeme gelmelidir. Bağlarımızın, her alanda gelişmesini arzu ediyoruz. Körfez halklarının tümü bizim öz kardeşimizdir. Bu bakımdan bölgesinin huzuru bizler için önemlidir. Türk ekonomisine yapılan saldırılarda Katar nasıl yanımızda olduysa biz de her alanda onların yanındayız.” cümlelerini kullandı.





Yorumlar (0)